U ZICER-u predstavljeni timovi pete generacije Startup Factoryja! - Kanal 5

U ZICER-u predstavljeni timovi pete generacije Startup Factoryja!

Robot koji pomoću računalnog vida raspoznaje korov od biljke i uništava ga laserom, podvodni dronovi i IoT uređaj za razvoj motoričkih i kognitivnih sposobnosti sportaša, samo su neka od rješenja koje smo danas upoznali u ZICER-u. Svi su oni u ZICER-ovom predakceleracijskom programu u utrci za 550.000 kuna koje je osigurao Grad Zagreb.

U Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER-u danas smo upoznali 19 razvojnih timova s perspektivnim inovativnim tehnološkim proizvodima. Oni su sudionici pete generacije predakceleracijskog programa Startup Factory. Za sudjelovanje su se izborili u jakoj konkurenciji, a sada je pred njima intenzivna edukacija s domaćim i stranim stručnjacima, vodstvo vrhunskih mentora, druženja s etabliranim startup ekspertima i rad u poticajnoj ZICER-ovoj infrastrukturi. Program s provedbom započinje sutra!

Po završetku osmotjednog programa, kroz koji će upravo predstavljeni proizvodi poprimiti tržišno održive oblike, dolazimo do finala. Finale Startup Factoryja održat će se 3. prosincana međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect gdje će najbolji timovi za razvoj osvojiti bespovratna novčana sredstva Grada Zagreba u vrijednosti 550.000 kuna. 

Na svečanom su otvaranju novim zagrebačkim startup nadama poticajne riječi uputili Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Pred nama je peta generacija Startup Factoryja i sedmi Zagreb Connect. Kroz koncept edukacija, rada s mentorima, poticajne infrastrukture i financijske podrške lakše je uspjeti. Samo jake poduzetničke kompetencije dovode do održivosti. Zato mi je jako drago što se akademska zajednica aktivno uključila u Program. Poručujem svima da se ne boje, već da se upoznaju, povežu, dijele znanja i iskustva. To uvijek donosi dodanu vrijednost. – poručila je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Leave a Comment

Your email address will not be published.