U Zagrebu održana 7. Godišnja skupština i Forum Mreže CIVINET Slovenija - Hrvatska - Jugoistočna Europa - Kanal 5

U Zagrebu održana 7. Godišnja skupština i Forum Mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska – Jugoistočna Europa

Grad Zagreb, bio je domaćin 7. Skupštine i Foruma mreže za održivu urbanu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, koja se održala u prostorijama ZICER-a Zagrebačkog inovacijskog centra na Velesajmu, uz organizaciju Gradskog Ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada te udruge Odraz – Održivi razvoj zajednice.

U ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, prisutne je u uvodnom dijelu pozdravila pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Jerković.

Događanje je popratilo 80-ak sudionika iz Republike Hrvatske, predstavnika gradova i institucija kao i predstavnik Ministarstva mora prometa i infrastrukture te sudionici susjednih država članica Mreže.
Radi se o vodećoj mreži gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću u gradovima.

Mreža okuplja 180 članova te je najbrojnija i najuspješnija europska CIVINET mreža. Glavni cilj CIVINET mreže je prijenos znanja i primjera dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti održivog prometa i bolje mobilnosti.

Na događanju, sudionici su bili upoznati s radom Mreže i planovima za iduću godinu, nakon čega su uslijedila interesantna izlaganja predstavnika javnog, privatnog i akademskog sektora koja su obuhvatila širok raspon tema povezanih s inovacijama u prometnim politikama te inovativnim tehnologijama i rješenjima za održivu mobilnost između ostalog i nove europske smjernice za planove održive urbane mobilnosti.

Na Skupštini je također objavljena vijest da je Grad Zagreb izabran za koordinatora Mreže za održivu urbanu mobilnost „CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa” za period od 2021.-2024. godine.

Grad Zagreb je, preuzimanjem koordinacije, još jednom potvrdio svoju namjeru da intenzivno radi i unaprjeđuje urbana rješenja u području održivosti i urbane mobilnosti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.