U Zagrebu je u proteklih 24 sata 74 novooboljelih - Kanal 5

U Zagrebu je u proteklih 24 sata 74 novooboljelih

Prema izvješću Stožera civilne zaštite u Zagrebu je u proteklih 24 sata 74 novooboljelih osoba od koronavirusa.

U Nastavnom zavodu „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 489 testiranja, a za 210 osoba određena je mjera samoizolacije. Od novooboljelih  11 osoba  je za sada negativne epidemiološke anamneze, 43 osobe su kontakti s ranije oboljelima, sedam osoba se povezuje s boravkom na godišnjem odmoru, osmero ih se povezuje s boravkom na maturalnom putovanju, jedan slučaj je izloženost u teretani, za  četiri osobe epidemiološka obrada je u tijeku, a osam ih je uvoz iz Bosne i Hercegovine.

Trenutno je u Zagrebu 630 aktivnih slučajeva i 1785 aktivnih samoizolacija.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić iznijela je detaljnije informacije o terenskom očevidu financijske procjene nastalih šteta od potresa. Tako je do danas prijavljeno 2 476 adresa za pregled koje imaju svu potrebnu dokumentaciju. Do sada je 1 724 objekta pregledano, od čega je stručno povjerenstvo verificiralo njih 1 480. Utrošeno je 5 000 radnih sati vanjskih stručnjaka, a trenutno je u tijeku očevid na 42 objekta.

Također, zamjenica Majić podsjetila je sugrađane da se mogu javiti na javni pozivi do 15. rujna, a temeljem kojega se dodjeljuju novčana sredstva fizičkim osobama i vlasnicima čije su nekretnine na području grada Zagreba oštećene potresom u visini do 50 000 kuna ili subvencijom kamata na kredite koji su namijenjeni  obnovi nekretnina oštećenih potresom.

Kada je riječ o sugrađanima koji su zatražili stambeni kontejner, do danas je pristiglo 90 takvih zahtjeva, dodijeljeno je i postavljeno 65 kontejnera. Također, podsjećamo sugrađane kako je još uvijek u tijeku podjela građevinskog materijala kod OŠ Markuševec i ukoliko je nekome potreban može se slobodno javiti,  rekla je zamjenica Majić.

Zamjenica Majić kazala je i kako je Grada Zagreb putem mjesnih odbora podijelio 250 000 zaštitnih maski sugrađanima starije životne dobi.

Što se tiče oštećenih objekata od poplave, zaprimljeno je 2 159 zahtjeva, dodala je za kraj zamjenica.

Leave a Comment

Your email address will not be published.