U zagrebačkom stanu pronašli pitona dugog 5.5 metara i teškog 50 kg - Kanal 5

U zagrebačkom stanu pronašli pitona dugog 5.5 metara i teškog 50 kg

Policija je večeras privela muškarca u Zagrebu, a u njegovom stanu pronašla su (pre)golemog gmaza kao kućnog ljubimca, konkretno pitona.

“Akcija zadivljujućih dimenzija u petak navečer! Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom.”

“Posljednjih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nove upute o njegovu daljnjem smještaju.”, objavljeno je na Facebook stranici zagrebačkog Zoološkog vrta uz fotografije impresivne zmije.

Foto: Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published.