U tijeku su prijave za Startup Factory - nagradni fond je pola milijuna kuna - Kanal 5

U tijeku su prijave za Startup Factory – nagradni fond je pola milijuna kuna

Petoj generaciji inovativnih razvojnih timova i tehnoloških startupova otvara se nova prilika za rast. Grad Zagreb nastavlja podržavati mladi poduzetnički duh. Višestruko nagrađivani model ZICER-ovog predakceleracijskog programa i u najtežim danima korona krize dokazao se smislenim. Prijašnje generacije ljestvicu su postavile visoko. To su odlične vijesti jer znamo da isti potencijal nosiš i ti. Usudi se prijaviti i postani dio snažne ekipe koja stvara nove vrijednosti.


Najboljim timovima Startup Factoryja Grad Zagreb ove godine osigurava bespovratnu financijsku potporu iz fonda ukupne novčane vrijednosti od 550.000 kn. Ovaj Program ne ulazi u vlasničku strukturu startupa već mu pomaže da stane na svoje noge nakon čega biraš put prema novim tržištima i investitorima. Pobjednici programa bit će izabrani početkom prosinca na međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect. Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja.
Prijave su otvorene do 20. rujna 2020. putem web stranice: startupfactory.zicer.hr.

“Rezultati znanstvenog rada koji su stvoreni na sveučilištima i u istraživačkim organizacijama imaju jak tržišni potencijal. Bitno ih je prepoznati i podržati. Kada se komercijaliziraju, postaju dostupni i time posredno i neposredno unapređuju živote. Proboj na tržište znanstvenom projektu osiguravaju održivost i povećavaju potencijal za novi rast. Ponosan sam što smo kroz protekle Startup Factory generacije radili s hrvatskim znanstvenicima kojima smo pomogli u stjecanju poduzetničkih kompetencija. Pozivam akademsku zajednicu da se i ove godine uključi u Startup Factory. Zajedničkim znanjima možemo pokrenuti tržište!”, izjavio je Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

“Timovi koji su prošli intenzivan predakceleracijski program Startup Factory pokazuju inicijativu,  kreativnost i izdržljivost i u ovim izazovnim vremenima. Oni ne čekaju već djeluju. Ovo novo stanje njima nije toliko neprirodno jer su i onako navikli raditi u uvjetima neizvjesnosti, prelazeći granice poznatoga. Do sada je kroz program prošlo 57 timova, a 22 tima su za razvoj ostvarila ukupno više od tri milijuna kuna. Ove godine iznos bespovratnih sredstava je 550.000 kuna.”, poruka je Mirke Jozić, pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliš.

Leave a Comment

Your email address will not be published.