U škole se u ponedjeljak, 1. veljače vraćaju svi osnovci i maturanti Križevačko križevačke i Bjelovarsko bilogorske županije - Kanal 5

U škole se u ponedjeljak, 1. veljače vraćaju svi osnovci i maturanti Križevačko križevačke i Bjelovarsko bilogorske županije

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren donio je odluku o povratku na nastavu svih učenika osnovnih škola i svih završnih razreda srednjih škola, a nakon konzultacija ministra Radovana Fuchsa i ostalih župana.

“Nastava će započeti u ponedjeljak, 1. veljače, a u kontaktnom obliku će se, uz primjenu svih propisanih preporuka i poštivanje epidemioloških mjera, odvijati  u svim razredima osnovnih škola te u završnim razredima srednjih škola (trećim, četvrtim i petim), dok će se online model nastave i dalje primjenjivati za sve učenike srednjih škola  koji ne pohađaju završne razrede”.

Učenici osnovnih škola i maturanti s područja Bjelovarsko-bilogorske županije vraćaju se u škole, dok će učenici prvih, drugih i trećih razreda srednje škole nastavu pratiti online još dva tjedna.

“Jučer smo održali sjednicu na kojoj smo donijeli smo odluku koju ćemo proslijediti ministarstvu. Kada govorimo o školama, onda želim naglasiti da očekujemo povratak svih učenika osnovnih škola u školske klupe od 1. veljače”, rekao je župan Damir Bajs.

Dodao je da će se omogućiti da, uz maturante koji polaze četverogodišnju školu, na redovnu nastavu krenu i učenici završnih razreda trogodišnjih škola.

“To znači da samo oni koji nisu maturanti još barem dva tjedna pohađaju online nastavu”, objasnio je župan te dodao da je odluka donesena nakon razgovora s predstavnicima škola, resornog ministarstva i epidemiologa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.