U Hrvatskoj 15 novozaraženih, jedna preminula osoba u Osijeku. Uvedene stroge mjere za Brač. Otvaraju se granice, uskoro koncerti, kina i kazališta - Kanal 5

U Hrvatskoj 15 novozaraženih, jedna preminula osoba u Osijeku. Uvedene stroge mjere za Brač. Otvaraju se granice, uskoro koncerti, kina i kazališta

U Hrvatskoj je 15 novooboljelih osoba od koronavirusa što je ukupno zabilježeno ukupno 2176 slučajeva zaraze, objavljeno je na press konferenciji Stožera civilne zaštite.
Preminula je jedna osoba u KBC-u Osijek, što je od izbijanja epidemije ukupno 87 smrtnih slučajeva, dok je još 13 osoba na respiratoru. Šef stožera ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je se na Braču uvela mjera zabrane napuštanja prebivališta i to u trajanju od 14 dana.
Hrvatski državljani mogu dolaziti u Hrvatsku, moguć je odlazak u inozemstvo, strani državljani također mogu dolaziti u Hrvatsku, uz pridržavanje epidemioloških mjera.
Uskoro će se omogućiti ostvarivanje kulturnih manifestacija i proizvodnje audiovizualnih sadržaja, potvrđeno je na pressici. Probe će moći startati od ponedjeljka, a kina i kazališta najvjerojatnije otvaraju od 18. svibnja.
Od ponedjeljka ponovno rade i automat klubovi te kladionice. Na Braču je oko 50-ak osoba bilo u direktnom ili indirektnom kontaktu u kontaktu sa zaraženim. Petero je novozaraženih u Slavonskom Brodu, a utvrđeno je da su to radnici koji su se vratili iz inozemstva. Nova liberalizacija propusnica kreće od sutra, ali neće vrijediti za otok Brač.

Leave a Comment

Your email address will not be published.