Turistima otvorene granice, potrebna samo rezervacija smještaja - Kanal 5

Turistima otvorene granice, potrebna samo rezervacija smještaja

Postavlja se pitanje što će biti ako se ponovno rasplamsa pandemija, može li se dogoditi stampedo odlaska turista ako se ponovno naglo pogorša epidemiološka situacija.

Ministar turizma Gari Capelli tvrdi da u Hrvatsku mogu ući oni za koje će znati gdje točno idu i koji se pridržavaju zadanih epidemioloških standarda.

Za sljedeći tjedan će se znati točne mjere s hrvatske i slovenske strane o uvjetima turističkog protoka izmedju Slovenije i Hrvatske. Sa slovenske strane je posebno velik pritisak na njihove političare od više od 110 tisuća slovenskih građana koji posjeduju nekretnine na području Istre i cijele Hrvatske.

Turizam, sezona i koronavirus teško će zajedno do uspjeha, ali Capelli je mišljenja da se ne forsira otvaranje granica zbog izbora i spašavanja gospodarstva po cijenu zdravlja i sugornosti, ali u ovoj situaciji ne samo u Hrvatskoj, turizam je od strateske važnosti za gospodarstva mnogih europskih zemalja.

U Hrvatskoj turizam ima utjecaj na gotovo 25 posto BDP-a. Capelli je protiv ukidanja samostalnog ministarstva turizma u nekoj novoj strukturnoj organizaciji buduće postizborne Vlade.

Leave a Comment

Your email address will not be published.