Tržišna vrijednost Tesle prešla bilijun dolara - Kanal 5

Tržišna vrijednost Tesle prešla bilijun dolara

Tržišna vrijednost Tesle prešla je tisuću milijardi dolara, a nakon što je kompanija dobila dosad najveću narudžbu vozila od rent-a-car tvrtke Hertz.

Dionice Tesle porasle su 14.9%, a vrijednost kompanije dosegla 1045 milijardi dolara, čime je Tesla postala najvrijedniji proizvođač automobila na svijetu. Tesla je ujedno i prva automobilska industrija koja se priključila elitnom klubu tvrtki vrijednih tisuću milijardi dolara i više – Appleu, Amazonu, Microsoftu i Alphabetu.

Većina proizvođača automobila ne hvali se narudžbama rent-a-car tvrtki kojima po sniženim cijenama prodaju vozila koja se slabo prodaju.

No, za Teslu i njegove investitore, odluka Hertza da naruči 100.000 Teslinih automobila pokazuje da električna vozila više nisu ekskluzivni proizvod, nego će u bliskoj budućnosti dominirati masovnim tržištem.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je za cilj postavio rast prodaje od 50 posto godišnje, koji bi u nekom trenutku trebao doseći 20 milijuna prodanih vozila u godini dana. To je dvostruko više od prodaje trenutnih tržišnih lidera Volkswagena i Toyote.

Leave a Comment

Your email address will not be published.