TORCIDA U Pirovcu nema huligana ni sigurnosnih rizika, idemo s peticijom za smjenu direktora turističke zajednice - Kanal 5

TORCIDA U Pirovcu nema huligana ni sigurnosnih rizika, idemo s peticijom za smjenu direktora turističke zajednice

Neka nam direktor Turističke zajednice kaže tko bi od nas demolirao selo i bacio bend u more, pitaju pirovački torcidaši.

Zgroženi medijskim mrcvarenjem mjesta u kojem žive i kluba za koji navijaju, što se odvija kroz najavu i otkazivanje koncerta riječkog benda Let 3, u javnosti su odlučili istupiti i članovi Torcide Pirovac, piše rudinapress.

Kao udruga navijača želimo se ispričati najprije Hajduku i Marku Livaji, a onda i svima ostalima koji su bezrazložno uvučeni u izmišljenu priču koja posljednjih dana guši Pirovac,  rekao je u ime Torcide Pirovac jedan od pripadnika njene “stare garde”.

Pirovačke Hajdukovce vrijeđa spominjanje Hajduka i Livaje u procjenama načelnika Općine Ivana Gulama da je “nastup riječkog benda značajan sigurnosni rizik zbog kojeg se koncert neće održati”, kao i nazivanje Torcide huliganima od strane direktora Turističke zajednice općine Pirovac Igora Bergama. 

Kakav sigurnosni rizik? Ako su postojale kakve prijetnje, o tome je trebalo obavijestiti policiju, koja bi onda procijenila o čemu se zaista radi i postoji li nekakav rizik. Torcida u Pirovcu nikad nije bila prijetnja, nego je doprinosila sigurnosti, o čemu svjedoče brojne akcije u kojima smo sudjelovali i sve Bile noći koje smo slavili zajedno s 10.000 domaćih i stranih turista bez ijednog incidenta. Hajduk i Torcida simboli su zajedništva Dalmacije i Pirovca koje nije usmjereno ni protiv koga. Taj duh njeguju generacije i nikad se nije dogodilo bi netko u Pirovcu bio ugrožen. Zato nam smeta da se ovdje Hajduk spominje u kontekstu nekakvog sigurnosnog rizika, govore Torcide iz Pirovca.

Ogorčeni su nazivanjem Torcide huliganima koji bi “demolirali selo i bacili bend u more”.

Neka nam direktor Turističke zajednice kaže tko bi od nas demolirao selo i bacio bend u more. I tko su huligani  “iz raznih mjesta naše i susjednih nam županija” koji bi došli u Pirovac to raditi? – pozivaju pirovački Torcidaši.

Istina je, kažu, da su Pirovčani i članovi Torcide negodovali zbog najave nastupa riječkog benda Let 3 za 10. kolovoza kojeg smatraju neprimjerenim po svim osnovama, kao što ni koncert splitskog TBF-a nisu smatrali prigodnim za proslavu 5. kolovoza. Na to, tvrde, imaju potpuno pravo, s obzirom da gotovo svi rade u turizmu i pune proračun Općine Pirovac i Turističke zajednice iz kojih se te manifestacije plaćaju. Drže da ih se zbog njihovih glazbenih preferencija i/li svjetonazora ne može nazivati huliganima koji predstavljaju nekakav sigurnosni rizik.

Kao navijačka skupina nemaju ambicije zabranjivati koncerte. Zahtijevaju tek da se pri uređivanju programa Pirovačkog lita konzultiraju ugostitelji i drugi mještani koji ga plaćaju, a udruga navijača u njemu neće sudjelovati dok ih se na ovaj način vrijeđa. 

U čišćenju plaže Lolić u organizaciji TZ-a danas je trebalo sudjelovati 50-ak naših mladih članova, a zbog ispada direktora njihovo je sudjelovanje u akciji otkazano. TZ-u smo otkazali i suradnju u organizaciji proslave Bile noći, a ugovorene angažmane otkazuju i druge pirovačke udruge. Nismo huligani, ne prijetimo nikome i ništa ne zabranjujemo, ali imamo pravo iskazati svoje mišljenje i ne sudjelovati u nečemu s čim se ne slažemo. Naša poruka je: “Igore odlazi”, kaže jedan od sugovornika najavljujući peticiju za smjenu direktora TZ-a. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.