SPLIT / TONI PIPLICA Ivošević je arlaukao na mene, a Puljak pričao o svom imidžu - Kanal 5

SPLIT / TONI PIPLICA Ivošević je arlaukao na mene, a Puljak pričao o svom imidžu

Predsjednik GK Mejaši Toni Piplica na svom Facebooku prozvao je Ivicu Puljka i Bojana Ivoševića, a povod njegovoj oštroj poruci bila je šetnja dvojca koji ponovno izlazi na izbore. 

Piplica se osvnuo na tijek svoje suradnje s donedavnim čelnicima Splita te je kronološki poredao sve probleme, ali i neslaganja koja je u tom vremenu prošao. Evo komentara u cijelosti: 

Lipanj 2021. / Stigla nova vlast.

Srpanj 2021. /Sastanak sa gradonačelnikom u Banovini na kojem isti obećava obići sva kotarska vijeća počevši od istoka. – NIŠTA OD TOGA

Srpanj 2021. / Tražim suglasnost za 3 lokacije kako bih mogao početi sa izradom dokumentacije za sportski sadržaj. Prebacuje se loptica odgovornosti na odjele izgradnje, pa prostorno uređenje, pa komunala. Trajala je igra ‘gluhog telefona’ pola godine, a na Badnjak stiže hladan tuš. Gradonačelnik i zamjenik odbili dati suglasnost. Bye bye dječji parku, bye bye basket teren. 

Srpanj 2021. / Problem stajališta autobusne linije br. 6 koje se nalazi tik uz dnevne boravke zgrada. Stanari se bune, šalju se mailovi, zovu se pročelnici, gradonačelnik i tajnice. Dok pričam sa pročelnikom komunale Damirom Orduljem, dogradonačelnik Ivošević mu istrgne mobitel iz ruke i počne arlaukati kako će ukinuti šesticu ako nastavimo s prigovorima. Nakon što sam mu rekao da je drugi čovjek grada koji ne može tako nepristojno komunicirati, usuglašen je prijedlog stajališta kod Cityja. – OVA PRIČA IMA NASTAVAK

Listopad 2021. / Na sjednici Gradskog vijeća vladajuća većina odbija uvrštavanje pješačkog nathodnika u Vukovarskoj ulici. Projekt već bio u proračunu godinu prije. Bravo vladajući, top ste. 

Studeni 2021. / POS STANOVI. Lokacija tragedija, “cesta” tragedija. Dolaze gradonačelnik, zamjenik Ivošević i Anto Krželj. Dok ja govorim o deficitima predviđene lokacije, odvlači me gradonačelnik sa strane i prigovara zbog nekog mog članka prije mjesec dana. Ja o kotaru, a on u imidžu. Srećom, otpala ideja u produžecima. 

Prosinac 2021. / IZGLASAN PRORAČUN 2022. Ništa za Mejaše. Nothing. Nada. Nichts. Teška nula.

Siječanj 2022. / OŠ Kila. Nakon blage i nimalo zlonamjerne prozivke (više je bila riječ o motivaciji da se brže krene s pronalaskom lokacije za školu), dok sam doma odrađivao COVID, zove gradonačelnik.  Krenuo je sa spikom iz kampanje koju svi znamo: završavanje era, HDZ-ovi pročelnici koje istražuje USKOK, Plenković, itd. Vratio sam ga na kotarsku razinu jer me ‘PR kampanja’ priče ne zanimaju i dogovoren je sastanak sa kotarskim vijećem na temu komunalnih problema GK Mejaši. – NIŠTA OD TOGA 

Veljača 2022. / OPET ŠESTICA. Sastanak u Banovini. Gradonačelnik Puljak, predstavnici komunale, 2 predstavnika stanara i ja. Prijedlog kod Cityja odbijen, nudi se premještaj preko puta, svega 15 m dalje od trenutnog. Gradonačelnik traži da ja presudim pored njega i 2 predstavnika komunale.  Kategorički odbijam pozivajući se na argument da sam kotarski volonter, a ne struka i prihvaćam obaviti jedino što mi je dužnost, potpise ZA i PROTIV prijedloga Grada.

Travanj 2022. / Daju se ostavke.

Eto poštovane susjede i susjedi. Moja suradnja sa vladajućima kroz ovu nepunu godinu mandata vjerno prepričana uz izostavljanje manjih detalja, napisao je prvi čovjek mejaškog kotara. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.