TOMO MEDVED Oluja je kruna svih naših pobjeda - Kanal 5

TOMO MEDVED Oluja je kruna svih naših pobjeda

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved građanima je uputio čestitku pozvavši ih da dostojno proslave “krunu svih naših pobjeda”.

“Dragi hrvatski branitelji i članovi obitelji hrvatskih branitelja, cijenjeni članovi obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, poštovani državljani Hrvatske, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu VRO Oluja”, istaknuo je ministar.

Poručio je kako je na današnji dan, prije 25 godina “hrvatski narod pokazao hrabrost, zajedništvo, odlučnost i snagu cijelom svijetu”. Podsjetivši da je pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana oslobođena petina do tada okupiranog hrvatskog teritorija, rekao je kako je hrvatski narod jasno poručio da sam odlučuje o svojoj sudbini. 

Ministar je istaknuo kako je hrvatska zastava na vrhu kninske tvrđave označila ostvarenje povijesnog sna hrvatskog naroda – slobodnu Hrvatsku.

“Za ovaj san ginuli su najhrabriji hrvatski sinovi. Upućujemo molitve 241 poginulom i nestalom hrvatskom branitelju u VRO Oluja i prisjećamo se svih poginulih i nestalih na dugom putu do konačnog mira. Odajemo počast i zahvalnost svim hrvatskim braniteljima, utemeljiteljima hrvatske državnosti, koji su uložili sebe za hrvatski narod i domovinu”, ističe Medved.

U priopćenju stoji da je Oluja zaglavni kamen i vječni podsjetnik svim naraštajima Hrvata da slobodna Hrvatska nije dana ni poklonjena, nego krvlju izborena i na ugaslim životima stvorena.

“Budimo ponosni i dostojno proslavimo krunu svih naših pobjeda. Zajedništvo koje smo tada izgradili naša je snaga. Njegujmo ga za generacije kojima u nasljeđe ostavljamo slobodnu Domovinu i neka nam ono bude uporište i izvor snage u daljnjem radu”, pozvao je Medved

Leave a Comment

Your email address will not be published.