TOMISLAV TOMAŠEVIĆ Poskupljenja energenata bit će ogroman udar na jedinice lokalne samouprave, vrećice u trgovinama već do 15. rujna - Kanal 5

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ Poskupljenja energenata bit će ogroman udar na jedinice lokalne samouprave, vrećice u trgovinama već do 15. rujna

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenik ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) Velimir Šegon danas su predstavili dvije nove aplikacije u sklopu Energetskog portala Grada Zagreba: Energetski atlas Grada Zagreba i Energetska obnova zgrada javne namjene u vlasništvu Grada Zagreba.

Tomašević je između ostalog poručio da Zagreb želi biti lider u energetskoj obnovi na razini Hrvatske.

Na redovnoj konferenciji za medije nakon predstavljanja aplikacija, odgovarajući na novinarsko pitanje o novom sustava odvoza otpada, Tomašević je rekao da će prva isporuka vrećica prema trgovačkim lancima biti početkom rujna te da bi vrećice trebale biti dostupne u trgovinama do 15. rujna, dva tjedna prije nego što novi sustav stupi na snagu.

Tomašević je rekao i da je još jednom produljen rok za prijave za postavljanje boksova za spremnike za otpad.

“Već tri mjeseca se produžuje iz mjeseca u mjesec taj poziv od strane Čistoće, i dalje građani mogu postaviti zahtjev da dođe tim od strane gradske uprave i Čistoće i da provjeri ima li kapaciteta u njihovim višestambenim zgradama ili na zemljištu stambenih zgrada za postavljanje spremnika za otpad.”, rekao je gradonačelnik. 

Tomašević je rekao i da će najavljena poskupljenja energenata biti ogroman udar za jedinice lokalne samouprave u cijeloj Hrvatskoj.

– To nema veze sa Zagrebom, dodao je.

Istaknuo je i da Zagrebački električni tramvaj (ZET) koristi jako puno električne energije, a na pitanje hoće li doći do smanjenja broja tramvajskih linija odgovorio je niječno.

Što se tiče energetskih ušteda, rekao je da je Grad Zagreb među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je propisao najveću moguću temperaturu za hlađenje (25 stupnjeva) te ukinuo bilo kakvo hlađenje tijekom noći, osim ako temperatura dođe na 35 stupnjeva.

Leave a Comment

Your email address will not be published.