Tomislav Mikulin, voditelj ureda Davora Bernardića pretukao saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića, promptno je izbačen iz stranke - Kanal 5

Tomislav Mikulin, voditelj ureda Davora Bernardića pretukao saborskog zastupnika Domagoja Hajdukovića, promptno je izbačen iz stranke

Saborskog zastupnika SDP-a u prošlom sazivu Hrvatskog sabora Domagoj Hajduković fizički je napadnut u Osijeku i pritom lakše ozlijeđen, a napadač je Tomislav Mikulin, voditelj ureda Davora Bernardića, predsjednika SDP-a.

Mikulin je uhićen, doznaje se u Policijskoj upravi u Osijeku. Policija je izvijestila kako je 7. lipnja oko 17.30 sati putem telefona zaprimila prijavu 39-godišnjaka prema kojoj ga je na ulici verbalno i fizički napao njemu poznati muškarac. Prijavitelj je zatražio liječničku pomoć u osječkoj bolnici, gdje su mu liječnici konstatirali lakše tjelesne ozljede.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenik će biti predan pritvorskom nadzorniku, protiv njega će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava za kaznena djela nanošenja tjelesne ozljede i nasilja u obitelji. 

Na telefonskoj sjednici Predsjedništva SDP-a donesena odluka da se višeg stručnog suradnika, zaposlenog u Središnjici stranke Tomislava Mikulina isključi iz članstva stranke te da ga se udalji s radnog mjesta. Povod je upravo taj fizički napad na saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića.

SDP priopćava kako ‘sve ranije izjave koje su tijekom današnjeg dana objavljene u pojedinim medijima, a u kojima se navodi kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić relativizira taj napad, nisu točne.

Leave a Comment

Your email address will not be published.