Tomičić za N1: Plenković će nakon izbora uspjeti podijeliti Škorin Domovinski pokret - Kanal 5

Tomičić za N1: Plenković će nakon izbora uspjeti podijeliti Škorin Domovinski pokret

Novinarka Novog lista Tihana Tomičić i Jasmin Klarić, novinar portala Telegram bili su gosti komentatori aktualne političke situacije u Točki na tjedan N1 televizije.

Što se tiče odlaska vukovarskog gradonačelnika, Ivana Penave, iz HDZ-a, Tomičić smatra da se radi o “praznoj puški”; “To je kratkometna situacija gdje se može očekivati da će Penava dobiti jedan dio glasova u Vukovaru s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, ali mislim da na duge staze tu nema dugoročnije ambicije od toga da Penava uđe u Sabor i tamo promovira svoje stavove. On se očito želi nametnuti na nacionalnoj sceni, a Škori to odgovara”, komentirala je Tomičić.

“Kratkoročni efekt bi mogao imati dugoročni efekt, ako Plenoviću budu trebali Škorini glasovi za stvaranje vlade. Onda je moguće da ta potpora kod formiranja vlade i donošenja zakona, gdje će trebati većina, na taj se način izvana može utjecati na procese unutar HDZ-a i na Plenkovićevu snagu unutar HDZ-a”, komentirao je JasminKlarić Penavin odlazak iz HDZ-a.

“Usudila bih se prognozirati da će se Domovinski pokret nakon izbora podijeliti, mislim da će ih Plenković u postizbornim potezima uspjeti podijeliti”, mišljenje je Tomičić.

“Mislim da će Plenković ići na tu kartu da ih nakon izbora razjedini, dio ostavi sebi, a dio desnici”, rekla je Tomičić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.