TOMAŠEVIĆ Prislušni uređaji u Zagrebačkom holdingu su uobičajena praksa u korporacijama - Kanal 5

TOMAŠEVIĆ Prislušni uređaji u Zagrebačkom holdingu su uobičajena praksa u korporacijama

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare govorio je o stanju u gradu te se osvrnuo na tzv. ‘prislušne preglede’ u Zagrebačkom holdingu.

“Radi se o katalogu usluga vezanih za sigurnost, to je jedna od opcija koje će se možda koristiti, a možda i neće. Holding je veliko poduzeće, a korporativna sigurnost je važna za takve kompanije pogotovo kada su u pitanju javne nabave i optužnice uskoka, i to nema veze s curenjem imena”, rekao je Tomašević.

Tomašević je komentirao i učestala puknuća vodovodnih cijevi.

“Nije još gotovo i to ne bi trebalo stvarati posebne reakcije jer to je uobičajeno kada se radi o puknuću magistralnih cjevovoda. To je standardna procedura. Što se tiče problema vodoopskrbe, ako imamo dva stara cjevovoda od 60 godina, znamo u čemu je problem. Novac za vodovod nikada nije uložen za sanaciju i mi to više ne možemo dozvoliti. Investicija će trajati sedam do osam godina, no mi ćemo to napraviti”, kazao je.

A na novinarski upit hoće li Zagreb ostati bez plina, gradonačelnik je odgovorio da je to u nadležnosti države.

“I prije sam govorio da hrvatska treba smanjiti ovisnost o uvozu fosilnih goriva jer to niej samo ekološko pitanjem, već i pitanje energetske sigurnosti. Povući ćemo europska sredstva za zelenu tranziciju. Nije mi važno što mogu u svom mandatu napraviti, već dugoročno pa makar se netko drugi bude hvalio s tim”, rekao je zagrebački gradonačelnik.

Tomašević je potvrdio da će osam mjesnih odbora prenamijeniti u vrtiće.

“U prošlom mandatu je pokazano da se koriste u samo 20 posto radnog vremana pa tražimo zgrade koje će što manje oštetiti druge aktivnosti. Javni poziv i privatnom sektoru je u tijeku, želimo vidjeti postoje li privatni prostori za najam za vrtiće pa bismo i to voljeli iskoristiti.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.