Tko je kriv za korona katastrofu u Splitsko dalmatinskoj županiji? - Kanal 5

Tko je kriv za korona katastrofu u Splitsko dalmatinskoj županiji?

Smjena, ostavka, politička mirovina

Odakle se čisti riba, dal od glave ili repa ? Lakoglazbeni hit se odavno zapitao referirajući se na aktualnu društvenu situaciju toga doba. Danas treba postaviti jasno pitanje tko je kriv i (ne)odgovoran, tko zaslužuje “metlu” iz javnog života, političkog djelovanja i sfere uprave i samouprave, a zbog nedosljednosti, smutljivosti, prevrtljivosti, lažljivosti i uskogrudnog strančarenja na štetu građana, zdravlja i žvota, moralne i objektivne odgovornosti.

Zato što je najveći broj zaraženih i umrlih na području Splita i Splitsko dalmatinske županije. Zato što je Brač postao hrvatski Wuhan.

Treba li smijeniti ravnatelja Škaričića zbog nestručosti, nebrige i nerada, zatražiti ostavku župana Bobana radi nevjerodostojnosti i nedosljednosti ili prozvati za odgovornost političkog tajnika Antu Sanadera jer je ‘iza scene’ (iz)režirao igrokaz s ciljem zataškavanja istine i zaštitu svojih stranačkih marioneta, a za krivca proglasio – Josipa Broza Tita. Sanadera nakon Sanadera, jednoga od najdugovječnijih na hrvatskoj političkoj sceni uopće od osamostaljenja Hrvatske, koji tri desetljeća traje i vedri – oblači u Splitsko dalmatinskoj županiji, kadrovira i vješto manipulira.

Ravnatelja Škaričića je trebalo odmah smijeniti, čim su u javnost došle informacije o desecima štićenika “koji su desetak dana pod temperaturom”. Od župana Bobana zatražiti i dobiti ostavku zbog katastrofalnih rezultata s korona krizom na području županije koja je postala “hrvatski Wuhan”, a Antu Sanadera treba politički umiroviti zbog higijene javnog djelovanja i političke (su)odgovornosti zbog prikrivanja i zataškavanja, bestijalne političke manipulacije za spas stranačkih kadrova uz preveliku cijenu. Plaćenu životima štićenika Doma za štićenike starije životne dobi u Vukovarskoj ulicu u Splitu. Nedopustivo za europsku Hrvatsku!

Nije se dogodila smjena, neće biti ni ostavka, a kamoli političko (samo)umirovljenje Ante Sanadera. Netreba biti naivan ni ‘biti realan i vjerovati u nemoguće’, ali potrebno je znati da je sve to potrebno da bi se nešto pokrenulo i promijenilo – koliko toliko na bolje u Splitu i Splitsko dalmatinskoj županiji.

Onoliko dugu koliko još Sanader nakon Sanadera bude krojio politički život i dijelio karte sa svojim političkim marionetama, toliko ćemo sve udaljeniji biti od ne samo zdravog društva koje stremi meritokraciji s vladavinom najboljih i najstručnijih, nego i od vlastitog zdravlja.

Baš zato… Krivi su. Neka im mrtvi (18) sude, jer živi neznaju što čine.

Leave a Comment

Your email address will not be published.