SVOGA TIJELA GOSPODARICA Diljem Hrvatske održani prosvjedi podrške Mireli Čavajdi - Kanal 5

SVOGA TIJELA GOSPODARICA Diljem Hrvatske održani prosvjedi podrške Mireli Čavajdi

U nekoliko hrvatskih gradova održani su prosvjedi pod nazivom “Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena!” u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom i svim ženama kojima su u Hrvatskoj uskraćeni zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi.

Prosvjedi su održani u Zagrebu, Puli, Sisku, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Osijeku, Zadru i na Korčuli.

Foto: Facebook

Sanja Sarnavka pročitala pročitala je otvoreno pismo javnosti Mirele Čavajde.

“Ostanimo bijesne i vrištimo dok nam sustav ne omogući zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužujemo. Za promjene se možemo izboriti samo solidarno. Dosta uskraćivanja zdravstvene skrbi”, izjavila je jedna od govornica na zagrebačkom prosvjedu.

Na prosvjed je stigla i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, koja je uoči prosvjeda novinarima rekla da je došla prvenstveno kao žena, ali i kao političarka koja želi preuzeti odgovornost u društvu kako bi svi djelovali odgovorno i provodili zakone. 

Na prosvjedu se može vidjeti i mnoštvo transparenata s porukama: “Žena nije inkubator”, “Svoga tijela gospodarica”, “Najteža ženska odluka nije vaša”, “Dosta uskraćivanja medicinskih zahvata”, “Dosta klerikalizma u ginekološkim ambulantama”, “Dosta ginekologa ženomrzaca” i “Dosta nedostupnog zdravstva”.

Foto: Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published.