Svi smo mi Hrvoje Krešić, ministar Tomislav Ćorić morao bi odstupiti - Kanal 5

Svi smo mi Hrvoje Krešić, ministar Tomislav Ćorić morao bi odstupiti

Pljušte reakcije na skandalozne izjave i nedopustiv napadački istup ministra Tomislava Ćorića prema novinaru N1 televizije Hrvoju Krešiću. Reagiraju strukovne asocijacije, stranke, kolege i brojni građani, gotovo unisono u stavu da ministar Tomislav Ćorić mora odstupiti.

Podsjetimo, umjesto da suvislo odgovori na Krešićeva novinarska pitanja koja se tiču medijske teme dana, a to je famozni Memorandum između INE i Janafa i slučaj kojeg je otkrio tjednik Nacional, te vezano za isporuke hrvatske nafte mađarskim rafinerijama, ministar energetike i zaštite okoliša Ćović je izjavio i otkrio kako mu je poznata privatna korespondencija novinara Krešića u jednoj zatvorenoj novinarskoj grupi.

“U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo, pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete…”, izjavio je danas ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić na konferenciji za medije obraćajući se novinaru Hrvoju Krešiću.

Ministar ne samo da je izbjegavao konkretno odgovoriti na više puta ponovljeno pitanje ‘što je financijski isplativije, slanje nafte u Rijeku ili u Mađarsku te po kojoj cijeni’, nego je otišao dva nekorektna koraka dalje i skandalozno insinuirao da novinar ima osobnih interesa vezano za teme oko INE i MOL-a te ga interesno svrstao u, kako je ministar Ćorić rekao, ‘rubni dio naftne industrije’, naravno bez da je za te tvrdnje pružio bilo kakve dokaze, mada ga je Hrvoje Krešić i to tražio pred svim kolegama i u izravnom televizijskom prijenosu.

Skandal, par excellence! Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić morao bi odstupiti, a premijer Plenković bi slučaj trebao zaključiti “čupajući u korijenu” te smijeniti upravo ministra Ćorića nakon ovog odavno neviđenog gafa u kojem Ćorić, izbjegavajući odgovore, nevješto manipulirajući, otkriva kako provjerava i raspituje se za privatne korespondencije novinara, njihove poruke i stavove po pitanju Vladinih odluka i politika.

Baš zato, gospodine predsjedniče hrvatske Vlade, iščupajte ministra Ćorića iz korijena hrvatske Vlade, Vaše Vlade, da tim primjerom pokažete jednom zauvijek da je to prošlo svršeno vrijeme uhođenja, zastrašivanja i ucjenjivanja novinara definitivno iza nas. Ovaj put novinara Hrvoja Krešića koji je, ne slučajno, dobitnik niza profesionalnih priznanja za svoj rad kojim daje velik doprinos slobodi medija te ukupnoj demokratičnosti društva.

Ministre Ćoriću, mediji su tu da postavljaju pitanja, a političari da daju ‘vjerodostojne’ odgovore, sviđalo se to Vama osobno ili ne!

Kako nebi u Europskoj uniji počeli još više i bolje kotirati po pitanju građanskih i medijskih sloboda na ‘društvo (ne)sloboda političke agende Viktora Orbana’, ostaje nadati se da će premijer Plenković ovoga puta reagirati brz i odgovorno te smijeniti ministra ili ga uputiti da sam podnese ostavku. Što prije, to bolje, izbori su pred vratima.

Leave a Comment

Your email address will not be published.