Sutra se konačno otvara zagrebačka žičara - Kanal 5

Sutra se konačno otvara zagrebačka žičara

Zagrebačka žičara sutra će biti svečano otvorena, a od četvrtka će biti otvorena i za građane. Radit će od 9 do 17 sati, a vikendom od 8 do 18 sati, te će prvih mjesec dana voziti po akcijskim cijenama: 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu, za odrasle 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu, za mlade od 15 do 24 godina te za starije od 65 godina vožnja je besplatna za djecu do 15 godina, odnosno za sve osnovnoškolce, kao i za osobe s invaliditetom koji ostvarju pravo na besplatni pokaz ZET-a.

Nakon promotivnog razdoblja na snazi će biti tri kategorije cijena žičare.

Za građane koji imaju mjesečni ili godišnji pokaz ZET-a: 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu, za odrasle 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu, za mlađe od 15 do 24 godine te za starije od 65 godina vožnja je besplatna za djecu do 15 godina, odnosno za sve osnovnoškolce, kao i za osobe s invaliditetom koje ostvaraju pravo na besplatni pokaz ZET-a.

Za građane Zagreba (budući da kroz porez i prirez plaćaju investiciju u žičaru): 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu, za odrasle 25 kuna za jedan smjer i 40 kuna za povratnu kartu, za mlađe od 15 do 24 godine te za starije od 65 godina vožnja je besplatna za djecu do 15 godina, odnosno za sve osnovnoškolce, kao i za osobe s invaliditetom koje ostvaraju pravo na besplatni pokaz ZET-a.

Cijene za sve one koji ne žive u Zagrebu, a žele posjetiti Grad Zagreb i koristiti žičaru su sljedeće:

“75 kuna za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu za odrasle, za mlade i starije 50 kuna za jedan smjer i 75 kuna za povratnu kartu, a za djecu i osobe s invaliditetom 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu”, rekao je gradonačelnik Tomašević na konferenciji za novinare.

Leave a Comment

Your email address will not be published.