Suspendirani su osječki suci Krušlin i Vekić koji su se družili sa Zdravkom Mamićem - Kanal 5

Suspendirani su osječki suci Krušlin i Vekić koji su se družili sa Zdravkom Mamićem

Državno sudbeno vijeće (DSV) od obavljanja dužnosti je privremeno udaljilo osječke županijske suce Darka Krušlina i Zvonka Vekića protiv kojih je predsjednik tog suda pokrenuo stegovni postupak i predložio razrješenje zbog druženja sa Zdravkom Mamićem kojemu su sudili.

Predsjednik DSV-a Darko Milković izjavio je novinarima u stanci sjednice da će ti suci prvo biti privremeno udaljeni na tri mjeseca, a potom ako u tom vremenu ne bude završen stegovni postupak, do završetka stegovnog postupka, što može najdulje potrajati godinu dana.

DSV pritom nije prihvatio prijedlog obrane Zdravka Mamića, koji je suce prozvao za korupciju, da u tom postupku budu zainteresirana stranka. Milković je pojasnio da se stegovni postupak vodi prema odredbama Zakona o kaznenom postupku koji ne poznaje institut zainteresirane strane pa prijedlog Mamićeve obrane nije prihvaćen.

Iz zahtjeva koji je podnio predsjednik osječkog suda, DSV je zaključio kako u ovom trenutku proizlazi, ne prejudicirajući odluku u stegovnom postupku, da postoji dovoljno elemenata za donošenje odluke o udaljenju s dužnosti, rekao je Milković.

Predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban zatražio je od DSV-a da sucima Vekiću i Krušlinu izrekne stegovnu kaznu razrješenja od sudačke dužnosti, što je nečasni otpust iz sudstva. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.