Sudska presuda: Novinar Hrvoje Bajlo nije kriv za klevetu - Kanal 5

Sudska presuda: Novinar Hrvoje Bajlo nije kriv za klevetu

Općinski Psud u Zadru presudio je da novinar, glavni urednik i vlasnik portala Zadar News Hrvoje Bajlo nije kriv za kazneno djelo klevete. 

U pitanju je bila tužba zbog teksta koji je objavljen na portalu Zadar News u kojem je bilo riječi da je ispred hotela Bastion premlaćen jedan od državnih tajnika, a u kojem prepoznao Zdravko Livaković koji je zato podnio sudsku tužbu protiv Hrvoja Bajla smatrajući se oklevetanim.

Nakon provedenog postupka i saslušanja svjedoka, između ostalih i nekadašnjeg državnog tajnika Milivoja Mikulića, sudac Davor Dubravica nije našao dokaze prema kojima bi Hrvoje Bajlo bio kriv za kazneno djelo klevete i presudio u korist novinara.

“Strašno je i žalosno da se novinare progoni samo zato što rade svoj posao, pišu, propituju i istražuju. Drago mi je što je Općinski sud u Zadru donio jedinu ispravnu i poštenu odluku koju je mogao donijeti – da nisam kriv. Konačno, pravomoćno optuženog uskočkog optuženika za pljačku državnog novca Zdravka Livakovića nisam ni spomenuo u, za njega, spornom tekstu”, kazao je nakon izricanja presude Hrvoje Bajlo za Index.hr.

Leave a Comment

Your email address will not be published.