Strašna željeznička nesreća između Okučana i Novske, provodi se očevid, identitet poginulih zasad nije poznat - Kanal 5

Strašna željeznička nesreća između Okučana i Novske, provodi se očevid, identitet poginulih zasad nije poznat

Strašna željeznička nesreća između Okučana i Novske. dogodila se sinoć oko 21.30 h kada je putnički vlak br. 2506 naletio je na teretni. U nesreći su poginule tri osobe, a 11 je ozlijeđenih koji su odvezeni u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški. Troje poginulih hrvatski su državljani, a od 11 ozlijeđenih osam je stranih državljana. 

Tijekom jutra iz bolnice u Pakracu jutros je otpuštena lakše ozlijeđena muška osoba, potvrdila je za HRT ravnateljica Marina Major.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu priopćila je jutros da se provodi očevid željezničke nesreće kod Novske u kojoj su u petak navečer u naletu putničkog vlaka na teretni poginule tri osobe, a jedanaest je ozlijeđeno, među kojima jedna teško.

Odmah nakon nesreće Agenciju za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu izvijestio je dispečer HŽ Infrastrukture te su istražitelji željezničkih nesreća Agencije izašli na teren radi provođenja očevida. Očevid je u tijeku, dodaje se u priopćenju.

Očevid je započeo noćas, na samom mjestu događaja rano jutros, a trajat će vjerojatno čitav dan jer je potrebno provjeriti dosta tragova na mjestu nesreće. Nakon toga izdat će se nalozi za obdukciju tijela osoba koja su poginule, a i za sve ostale radnje za koje će se ukazati potreba, rekla je Jadranka Huskić, županijsko državno odvjetništvo u Sisku.

Identitet poginuih zasad nije poznat.

Najteže je ozlijeđena starija ženska osoba koja ima ozljede kralježnice. Teže ozlijeđen je i jedan hrvatski državljanin, učitelj iz Novske, koji ima ozljede prsnog koša. Drugi hrvatski državljanin, hospitaliziran u toj bolnici, ima lakše ozljede.

Leave a Comment

Your email address will not be published.