STJEPAN MESIĆ Predsjednik Milanović bi trebao više voditi računa o tome kakav će biti odraz tih izjava - Kanal 5

STJEPAN MESIĆ Predsjednik Milanović bi trebao više voditi računa o tome kakav će biti odraz tih izjava

Bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić komentirao je slučaj Aleksandre Zec te izjavio da je država sa svojim institucijama umiješana u zataškavanje brutalnog zločina, ubojstva oca, majke i djevojčice obitelji Zec.

Stipe Mesić je rekao da bi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u izjavama koje se odnose na zločin i žrtve “trebao više voditi računa o tome kakav će biti odraz tih izjava”.

“Država je sa svojim institucijama umiješana u zataškavanje brutalnog zločina, ubojstva oca, majke i djevojčice. Hrvatska je dala neko obeštećenje, i to je u redu, a dvoje djece koja su ostala ne traže ništa. Ne može se reći što njima treba. Njima ne treba ništa, ali nama treba”, rekao je Mesić, ističući da je Willy Brandt kleknuo pred žrtvama genocida zbog odgovornosti Njemačke.

“I mene su neki prozvali da sam pomilovao jednog od ubojica Sinišu Rimca“, rekao je Mesić i dodao da mu je u kazni za ratni zločin u Pakračkoj poljani “skinuo godinu dana jer je pokazao gdje su žrtve sahranjene, inače ne bi mogli do njih doći”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.