Startaju turističke CRO kartice, HBP je prva banka koja će ih izdavati - Kanal 5

Startaju turističke CRO kartice, HBP je prva banka koja će ih izdavati

Dubrovnik, 01.05.2019. - Meðunarodni praznik rada u srijedu na dubrovaèkom Stradunu graðani i mnogobrojni turisti su obilježili uz nastup Gradske glazbe. foto HINA/ Baldo MARUNÈIÆ/ bm

Prva banka koja će moći izdavati hrvatske turističke tzv. Cro kartice je Hrvatska poštanska banka, počevši od 1. srpnja, doznaje se iz Ministarstva turizma koje tvrdi da je do sad naručeno 40 tisuća Cro kartica.

“Mjeru će provoditi Ministarstvo turizma u suradnji s poslovnim bankama koje su se prijavile putem javnog poziva. To su PBZ, HPB, OTP, RBA, AGRAM banka, POBA i ERSTE, od kojih je s tri potpisan sporazum, a očekuje se da će HPB krenuti prvi s izdavanjem. Ostale banke će se priključivati provedbi sukladno svojim poslovnim odlukama.”, napominju iz ministarstva.

Cro kartica je pokrenuta s ciljem poticanja domaćeg turističkog prometa i potrošnje. Naknada predviđena u iznosu do 2.500 kuna godišnje, neoporeziv je primitak na koji se ne plaća porez na dohodak.

Plaćanje usluga tom će karticom bit će moguće u svim ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge hrane i pića (restorani, kafići, fast food itd.), te u svim smještajnim objektima (hoteli, kampovi, pansioni, privatni smještaj itd.) koji prihvaćaju plaćanje putem bankovnih kartica, usluga chartera ili iznajmljivanje plovila, kao i ostale turističke usluge na području Republike Hrvatske putem turističkih agencija.

Kartica će se moći koristiti cijele godine, neovisno o sezonama i na području cijele Hrvatske.

Leave a Comment

Your email address will not be published.