Sretan rodjendan, Naomi Campbell (50) - Kanal 5

Sretan rodjendan, Naomi Campbell (50)

Na današnji dan, 22. svibnja, rodjena je legenda pop kulture i modna ikona Naomi Campbell. Posao modela počela je raditi već s 15 godina, te ubrzo postala jedno od najvećih imena u povijesti modne industrije.

Od početka karijere snimila je više od 500 naslovnica modnih časopisa, od kojih je jedna od posebnih naslovnica magazina TIME, kada se jedina kao crni model pojavila na naslovnici ne samo Time-a, nego i najutjecajnijih magazina od američkog do ruskog Voguea. Kao prvi crni model koji se pojavio na naslovnici britanskog Voguea javno je govorila o nedostatku ravnopravnosti unutar modne industrije te se aktivno borila za promjene.

Nije me strah 50.tog rođendana, proslavit ću ga u New Yorku, ali nakon što prođe kriza, nastavit ću raditi te će biti vremena i za proslavu.”, izjavila je Naomi povodom svog jubilarnog rođendana.

Procjenjuje se da je tijekom karijere od modelinga zaradila više od 45 milijuna funti. S 15 godine uočila ju je Beth Boldt te je Naomi potpisala za modnu agenciju Synchro.

“Moja je majka htjela da završim školi, no ja sam drugačije zamišljala sve i otišla sam sama kod Beth i tako je sve počelo.”, napisala je slavna manekenka u svojoj autobiografiji. Tri mjeseca poslije Naomi je odradila svoje prvo snimanje za britansko izdanje modnog časopisa Elle.

Postala je najtraženija manekenka svoje generacije, ali je tijekom karijere izazivala mnoge afere i skandale zgog čega je u javnosti percipirana kao izuzetno lijepa žena koja ima tešku narav i razmažena je diva.

Bila je jedna od vladarica društvene i medijske scene 90.tih godina prošlog stoljeća, medju najboljima poput Cindy Crawford, Christy Turlington, Linde Evangeliste, Claudije Schiffer i Stephanie Seymour.

Leave a Comment

Your email address will not be published.