SPLIT Tomislav Šuta (HDZ) poručuje 'od pustih planova gradonačelnika Puljka ostao je samo - san' - Kanal 5

SPLIT Tomislav Šuta (HDZ) poručuje ‘od pustih planova gradonačelnika Puljka ostao je samo – san’

Povodom dvije godine mandata splitskog gradonačelnika Ivice Puljka oglasio se komentarom i priopćenjem za medije predsjednik HDZ-a Split Tomislav Šuta povodom, u kojem navodi:

Na pola smo mandata Ivice Puljka, gradonačelnika Grada Splita i njegovih suradnika. Prije dvije godine Ivica Puljak ušao je u gradsku upravu s pompoznim i vrlo ambicioznim obećanjima. Rezultat svega je pomicanje rokova realizacije u kombinaciji s prebacivanjem odgovornosti na više instance i najava novih projekata kako bi u sjenu bacio stare.

Građani nisu zaboravili da je sa svojim najbližim suradnicima najavio novi GUP i vrtiće za sve obitelji, realizaciju projekta Žnjan kojom bi Grad Split dobio novu vizuru i iskoristio značajan društveni i  gospodarski potencijal.

Postupak izrade novog GUP-a, dokumenta o kojem ovisi cijela budućnost našeg Grada, je iz nepoznatih razloga nestao kao prioritet i nužna potreba te postao prvo predizborno obećanje za koje se može reći da je poslužilo za povećanje broja glasova.

Žnjan i dalje zjapi prazan,  bez barem minimalističkih sadržaja kojima bi se zadovoljili građani i dočekali gosti u novoj turističkoj sezoni. Evidentno je da se radi o krivoj procjeni gradonačelnika Puljka koji je 
precijenio svoje sposobnosti i mogućnosti.

Od rješenja prometnog pitanja smo ostali na izgradnji rampe na ulazu u Grad, koju su realizirale Hrvatske ceste, dok se realizacija parking projekta svodi na učestalo prolongiranje rokova i optužbe na račun svih samo ne izvršne vlasti Grada Splita.

Retorička mantra koju je uporno ponavljao prije pune dvije godine – „temeljito ćemo očistiti grad, Grad je prljav“, nije dobila svoju praktičnu primjenu. Split je prljaviji nego što je bio, što gradonačelnik jednostavno ne želi vidjeti, a još manje po tom pitanju nešto učiniti.

Građanima je itekako jasno da je naš Grad zaglavio u slijepoj ulici, što se manifestira propuštanjem prilika zbog čega stagniramo bez perspektive da se u dogledno vrijeme pomaknemo s “mrtve točke”. Gradu Splitu je nasušno potreban jasan smjer kako bi uhvatio korak i ostvario svoj razvojni potencijal, za što je ostalo vrlo malo vremena i mogućnosti u mandatu sterilnog gradonačelnika Puljaka, koji je od prvog dana maštom i mislima “zaglavio” na Markovom trgu.

HDZ u Gradu Splitu neće stajati prekriženih ruku, nastavljamo konstruktivno raditi u interesu naših građana. Od gradonačelnika Splita tražimo da se probudi iz “zimskog sna” i počne raditi na stvaranju 
preduvjeta za realizaciju najavljenih projekata koji su potrebni za poboljšanje kvalitete života naših građana.

Leave a Comment

Your email address will not be published.