SPLIT Splićani nakon dvije pandemijske godine organizirali proslavu Svetog Dujma - Kanal 5

SPLIT Splićani nakon dvije pandemijske godine organizirali proslavu Svetog Dujma

Splićani cijeli dan slave Dan grada i blagdan Sv. Dujma zaštitnika grada. Nakon dvije pandemijske godine na splitskoj Rivi ponovno je održano svečano misno slavlje koje je predvodio apostolski nuncij u Hrvatskoj monsinjor Giorgio Lingua, a održana je i procesija.

Na proslavi svetkovine Svetoga Dujma sudjeluju, kao izaslanici predsjednika Vlade RH, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Foto: Facebook

U Split su došli i brojni posjetitelji iz susjednih gradova i općina te  otoka, a u proslavi rođendana više od 1700 godina starog grada uživaju i turisti.

Osim tradicionalnog Sajma na Rivi u kojem ove godine sudjeluje 150 izlagača iz svih krajeva Hrvatske u 11 je sati u organizaciji gradske Javne vatrogasne postrojbe započela humanitarna plivačka utrka “Srcem za male heroje”. Od uvale Kašjuni do Matejuške plivali su splitska daljinska plivačica Dina Levačića s Leom Ćaletom policijskom službenicom Postaje aerodromske policije i izvanrednim profesorom Darkom Hrenom s Odsjeka za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Splitu.

Foto: Facebook

Od novca prikupljenog u toj humanitarnoj akciji, u kojoj sudjeluju sve hitne službe Dalmacije, kupit će se dva potrebna aparata KBC- u Split.

Održana je tradicionalna tombulu koja će se na Rivi uz nastup mješovite klape Filip Dević, a nakon nje će je nastupio Tamburaški orkestar Folklornog ansambla Jedinstvo Split uz goste iz grada Varaždina – Varaždinski tamburaški orkestar i Klapu HRM Sveti Juraj.

Večernji dio proslave bit će uz koncert pod nazivom “Sv. Duje moj”, a nastupit će Klapa Cambi Kaštela, Goran Karan i Grupa Vagabundo.

Proslava završava s vatrometom u 23 sata, a nakon toga će okupljene pjesmom zabavljati Tedi Spalato uz Orkestar Gorana Rukavine.

Foto: Facebook

Leave a Comment

Your email address will not be published.