SPLIT PRED IZBORIMA Puljak izgubio sve koalicijske partnere, napustio ga i MOST koji želi nove izbore - Kanal 5

SPLIT PRED IZBORIMA Puljak izgubio sve koalicijske partnere, napustio ga i MOST koji želi nove izbore

UzdrmanI splitskI gradonačelnik Ivica Puljak gubi ‘tlo pod nogama’ jer su ga se odrekli svi koalicijski partneri u Gradskom vijeću, nakon Pametno za Split i Dalmaciju i Možemo, danas ga je napustio i MOST.

Programski partneri iz MOST-a, koji su samo nekoliko sati od trenutka kada je na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Splitu stavljena obavijest o podizanju optužnice protiv zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića kazali kako očekuju ostavku od drugog čovjeka grada, danas su na konferenciji to potvrdili. Gradski vijećnik MOST-a Josip Markotić izjavio je danas kako je vrijeme za nove izbore, ukoliko Ivošević ne podnese ostavku. 

Foto: Screnshot

Mi se u proteklo vrijeme bavimo aferama naše izvršne vlasti i to je za nas frustrirujuće jer odgovaramo za ono za što nismo odgovorni. Nas su građani izabrali da nešto radimo za njih i grad, a ne da se vrtimo u krug. Mjesecima radimo na projektima koji smo ubacili u amandmane i mi o njima želimo razgovarati, a baš jer smo dovedeni u tu situaciju, dovedeni smo pred gotov čin. Naša suradnja s izvršnom vlasti je kompromitirana i mi ćemo je biti prisiljeni prekinuti – rekao je Markotić.

Jedini izlaz su, kaže, novi izbori, ocjena je MOST-a za situaciju u Splitu.

Mi želimo izbore ne samo za Gradsko vijeće nego i za gradonačelnika. To treba održati zajedno s kotarskim izborima. Mi trebamo izaći pred građane i da oni odluče tko je kriv za ovu situaciju. Želimo stvari izvesti na čistac. Neka nas građani kazne na izborima ako smo odgovorni – dodao je vijećnik MOST-a.

Gradonačelnik Puljak voli kazati, zaključio je, kako je završio eru HDZ-a i Keruma, ali on, u isto vrijeme, s ovom situacijom dovodi do povratka tih političih opcija na vlast. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.