SPLIT / LOKALNI IZBORI Kerum, Ramljak, Stipić, Mihanović, Puljak, Visković, Benzon, Prkić, Marušić... - Kanal 5

SPLIT / LOKALNI IZBORI Kerum, Ramljak, Stipić, Mihanović, Puljak, Visković, Benzon, Prkić, Marušić…

Sve je više istaknutih kandidatura za budućeg gradonačelnika Splita, a prema anketnim rezultatima do kojih je došla agencija Ipsos Puls za stranku Centar na uzoru od 600 ispitanih građana, ovako bi se Splićani odlučili da su izbori ovih dana.

Prema njima, prvi izbor ispitanika je Željko Kerum s 14,9 posto glasova ispitanih građana Splita.

Foto: Željko Kerum / HGS

Splitski SDP još uvijek nema jasno istaknutog kandidata za predstojeće lokalne izbore, ali prema pouzdanim informacijama, to neće biti pedijatar Joško Markić nego dermatolog Tonči Stipić.

Foto: Tonči Stipić / SDP
Foto: Joško Markić / SDP

Vice Mihanović je kandidat HDZ-a, koji je na Ipsosovoj anketi dobiva 14,5 te je po postotku glasova odmah iza Kerumu, a za medije nije želio komentirati rezultat ankete koje su, po njegovom mišljenju, nevjerodostojne.

Foto: Vice Mihanović / HDZ

Nezavisna kandidatkinja Branka Ramljak je neskriveno oduševljena, jer prema rezultatima anketnog ispitivanja, ima podršku od 13,1 posto Splićana. U svojim je komentarima navela da će se nastojati još kvalitetnije prezentirati građanima, kako se nada pobjedi i da bi koalirala s drugim opcijama jer je nezadovoljna kako se grad vodi.

Foto: Branka Ramljak / Nezavisna

Ivica Puljak se u Ipsosovoj anketi našao prvi put, i to kao predstavnik Centra s podrškom od 12,2 posto glasova ispitanih te mu je izuzetno drago što ga 45 posto ispitanih ocjenjuje pozitivno.

Foto: Ivica Puljak / Centar

Možemo će najvjerojatnije kandidirati Tamaru Visković koja je svojevremeno ispred Liste velog mista bila u koaliciji s HDZ-om i radila kao pročelnica gradske službe za kulturu.

Foto: Tamara Visković / Možemo
Foto: Mislav Benzon / HSLS

Kandidature su istaknuli i Mislav Benzon za HSLS, Hrvoje Marušić ispred Domovinskog pokreta, a moguće će u izbornu utrku i Jakov Prkić za Pametno za Split i Dalmaciju.

Foto: Hrvoje Marušić / Domovinski pokret
Foto: Jakov Prkić / Pametno

Leave a Comment

Your email address will not be published.