SPLIT / JAKOV PRKIĆ Gradonačelnik ne želi da građani presude o krivnji Ivoševića, on se samo želi dokazati samom sebi - Kanal 5

SPLIT / JAKOV PRKIĆ Gradonačelnik ne želi da građani presude o krivnji Ivoševića, on se samo želi dokazati samom sebi

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća Jakov Prkić rekao je kako se Ivica Puljak želi dokazati samom sebi cijelom ovom sagom koja je već neko vrijeme na splitskoj političkoj sceni, a današnju situaciju usporedio je s onom u kojoj je bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar govorio za svoje političke opomente kako su “uz HDZ, ako nisu uz njega”.

“Nakon izbora se stvari neće puno pomaknuti. Niti će 16 vijećnika imati HDZ i Kerum ni Centar, i tako ćemo se onda pitati zbog čega se ovo sve događalo. Meni i dalje nije jasno zašto je gradonačelnik dao ostavku. Ako je on dao ostavku da građani presude o krivici Bojana Ivoševića, onda je to krivi smjer. Samo sud će to moći dati. On poziva građane da se ne vraćaju u prošlost, a građani su to napravili na prošlim izborima. Gradonačelnik se valjda želi dokazati samom sebi i onda bih ga ja pustio da ide na izbore i bude jedini kandidat.”, rekao je Jakov Prkić. 

Prkić je sljedeću sjednicu Gradskog vijeća zakazao za 26. travnja, iako se najavljivalo da će biti idućeg tjedna, a odlučio je to jer je “želio da se situacija smiri i svi stanemo na loptu”.

“Želim dati malo više vremena vijećnicima da razmisle o svemu i taj datum što sam pomakao termin sjednice neće ni na što utjecati, niti datum održavanja lokalnih izbora, niti datum održavanja kotarskih izbora. Apsolutno nebitno, samo mi je bilo važno da dam malo vremena vjećnicima da razmisle o svemu.”, izjavio je predsjednik splitskog Gradskog viječa Jakov Prkić.

Prkiću je prokomentirao izjavu Ivice Puljka kako ovim svojim potezom podilazi HDZ-u.

“Moram priznati da sam iznenađen. Računao sam da ću biti žetončić Keruma ili možda Aleksandar Vučića, a ne HDZ-a. Ali dobro, ako gradonačelnik tako misli to je njegovo pravo.”, rekao je Prkić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.