SPLIT Direktor gradske tvrtke Marko Bartulić vladinoj povjerenici ponudio sporazumni otkaz jer mu gradska uprava blokira izgradnju novih parkinga - Kanal 5

SPLIT Direktor gradske tvrtke Marko Bartulić vladinoj povjerenici ponudio sporazumni otkaz jer mu gradska uprava blokira izgradnju novih parkinga

Na konferenciju za novinare direktor Split parkinga Marko Bartulić je vladinoj povjerenici za Grad Split Mirni Veži ponudio sporazumni raskid ugovora, a pressicu je održao na lokaciji pored Osnovne škole “Lokve Gripe” gdje se trebala izgraditi nova dvoetažna garaže s 200 parking mjesta i s dodatnim sportskim sadržajima.

Bartulić tvrdi da Grad Split, uprava i Gradsko vijeće blokiraju projekte novih garaža i sanacije starih garaža preko 50 – 60 godina, poput garaža na Spinutu za koje on kao odgovorna osoba ne želi preuzeti odgovornost u slučaju mogućih nesreća.

Foto: Facebook

Ako povjerenica ne prihvati moju ponudi, imam otkazni rok od 6 mjeseci i onda će doći novi gradonačelnik jer nema smisla držati direktora na poziciji koji je sve ovo jasno rekao, izjavio je Bartulić koji je na čelu gradske tvrtke već 10 godina.

Garaže su mogle biti gotove prije dvije godine da se slušala struka, a ne išlo na “klasičan način” kroz brojne natječaje, tvrdi Bartulić. Opstrukciju vidi u gradskoj upravi, događajima s Gradskim vijećima, ranijim odbijanjem prenošenja prava građenja pa do nedostatka kvoruma kad se trebalo odlučivati o projektima.

Split parking je sve ove godine, sve zadatke na vrijeme izvršio. Utrošio do sada preko 2 milijuna kuna u projektnu dokumentaciju, tisuće sati u razgovorima s projektantima, gradskim službama, bankama, da bi došli ne samo u situaciji da smo blokirani već vraćeni dva koraka unazad. Poništavaju se natječaji za izvođača, za financiranje, čeka se odluka o osnivanju novog Gradskog vijeća koje će vjerojatno biti tokom ljeta što znači da prve sljedeće odluke biti tek sljedeće godine, kao i gradnja, ali pod kojim uvjetima ostaje da vidimo, rekao je Bartulić na konferenciji za novinare.

Bartulić kaže kako je na Gradskom vijeću upozorio da će ne donošenje odluka rezultirati znatnim poskupljenjem projekata. Npr, garaža u Krležinoj koštala je oko 7 milijuna kuna, a takve garaže danas koštaju 20 milijuna kuna.

Gubimo izvođača jer ne može garantirati cijenu željeza koje su 50 posto udjela u trošku garaže, a koje je otišlo sa 6 na 14 kuna, naveo je direktor splitskog gradskog komunalnog poduzeća Split parking, i dodao kako za 6 lokacija postoje dvije pravomoćne dozvole i to za lokaciju kraj škole Lokve i u Dobrilinoj, a da neke dozvole duže od dvije godine stoje na odobravanju, neke su i odbijene, te da su neke blokirane.

Leave a Comment

Your email address will not be published.