SNEŽANA SAVIĆ Uloga Jovanke Broz mi je kruna karijere - Kanal 5

SNEŽANA SAVIĆ Uloga Jovanke Broz mi je kruna karijere

Glumica Snežana Savić, koja u novoj srpskoj dokumentarno-igranoj seriji Jovanka Broz i tajne službe igra naslovnu junakinju, izjavila je u intervjuu za sarajevski Dnevni avaz kako je upravo ova uloga kruna njene karijere.

“To je žena koja je obilježila jednu epohu. Bila je zanimljiva i kao žena i kao vrlo jaka ličnost, ne samo kao pratilja svog supruga. Ona je i sama bila sudionica NOB-a, imala je čin u vojsci, bila je oficir, major. I sama je bila vrlo zaslužna za poziciju u kojoj se našla”, rekla je glumica Snežana Savić.

Dodala je kako je o Jovanki imala vrlo malo podataka te da je noćima slušala njen glas kako bi se što bolje pripremila za ulogu.

“S obzirom na to da sam muzikalna, to mi nije bilo teško. Događalo mi se da mnogi misle da to govori Jovanka, a ne ja. To su mi najveći komplimenti”, napomenula je glumica.

U intervjuu se dotaknula i svog odnosa prema godinama i starenju:

“Gledam na to kao na neminovnost, ali ne baš s velikom radošću. Jednostavno, prihvaćam to kao nešto što nitko nije izbjegao. A da sam sretna što godine idu, da vam pravo kažem, nisam. Treba ih dočekati i biti u što je moguće boljoj kondiciji. Bitno je da smo tu i da smo relativno u redu.”

Osim u Jovanki Broz i tajnim službama, Snežana Savić glumica je i u filmovima Pad Italije, Šta je s tobom, Nina i Žene u zatvoru te u serijama Bolji život, Srećni ljudi i Porodično blago.

Leave a Comment

Your email address will not be published.