Sladoljev (Most):Novac oduzeti županijama, a ne invalidima - Kanal 5

Sladoljev (Most):Novac oduzeti županijama, a ne invalidima

Vlada je novac mogla zagrabiti u administraciji, županijama, općinama, a ne od osoba s invaliditetom, tvrdi saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev.

Na konferenciji za novinare saborski zastupnik Mosta Marko Sladoljev dao je oštru kritiku Vladinoj odluci kojom se zbog korona krize oduzima novac namijenjen osobama s invaliditetom.

Za odluku Ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića je rekao: “Odlučio je zagrabiti iz fonda namijenjenog osobama s invaliditetom. Radi se o vrlo netransparentnoj odluci o kojoj nije bila obaviještena ni pravobraniteljica za osobe s invaliditetom ni matični saborski odbor. Zvale su nas i udruge i pojedinci koji spadaju u skupinu osoba s invaliditetom, i naravno, te osobe su sada u panici. Želimo od ministra jasne odgovore kome je namijenio taj novac i zašto o tome nisu obaviještene institucije. Most je zadnjih mjesec dana predlagao velike uštede u državnom proračunu kroz promjene Zakona o lokalnoj upravi i Zakonom o registru troškova političara. Sad se postavlja pitanje ako Vlada treba novac, a znamo da treba, zašto nije zagrabila na državnoj administraciji, na županijama ili na općinama koje nisu samoodržive nego je odlučila posegnuti u džep najslabijih.“ – rekao je Sladoljev.

Leave a Comment

Your email address will not be published.