Škole će se svakodnevno kompletno dezinficirati - Kanal 5

Škole će se svakodnevno kompletno dezinficirati

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održava se sastanak Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak školske i akademske godine, a koordinatorica radne skupine i zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin izjavila je da je najupitniji nastavak nastave od 5. do 8. razreda i srednjih škola radi specifičnosti koje treba dodatno razraditi.

Preporuka je da mala djeca ne nose maske, a studenti da nose.

Napravit će se model kombinirane nastave za one učenike koji budu u samoizolaciji.

Klinička psihologinja Tanja Sever rekla je kako treba prevenirati probleme kod djece izazvane ”ovom ružnom situacijom” posebno kod djece u srednjim školama jer su najviše izložena, a najviše trebaju kontakte.

Ministar Radovan Fuchs izjavio je kako su detektirali sve specifičnosti i da će mjere ovisiti o mogućnostima škola, a proboj će se rješavati kad se dogodi”.

Polazišna točka je da sva djeca kreću u školu 7. rujna, maske neće biti obvezne, a razgovarat će se o tome hoće li biti na teret osnivača škola ili roditelja. Što se tiče skraćivanja sata rekao je da ovisi o situaciji. Zagrebu je dana suglasnost da se skrati sat na 40 minuta kako bi se do druge smjene mogla kompletno dezinficirati škola.

Leave a Comment

Your email address will not be published.