SINJ Blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza bez tradicionalne procesije vjernika - Kanal 5

SINJ Blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza bez tradicionalne procesije vjernika

Zbog epidemioloških razloga uzrokovanih koronavirusom neće se održati tradicionalna procesija vjernika sinjskim gradskim ulicama na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza.

U priopćenju gvardjana Franjevačkog samostana Gospe Sinjske, ante Čove, navodi se, između ostaloga;

“Ovogodišnje slavlje Velike Gospe organizirat će se bez velike procesije gradom, na kojoj sudjeluju tisuće ljudi iz raznih krajeva lijepe naše, kako bismo izbjegli prozivanje, i ne daj Bože, da budemo žarište zaraze.”

Gvadijan Čovo u priopćenju upozorava kako se ovogodišnje slavlje Velike Gospe dočekuje u “dosad neviđenim okolnostima jer smo okruženi nevidljivim neprijateljem, COVID-om 19, koji nam prijeti,” iako je, kažu, ta župa, pod zaštitom Čudotvorne Gospe Sinjske, prošla skoro neokrznuta u ovoj epidemiji.

Kako bi sesmanjilo okupljanje većeg broja vjernika u pojedinim satima dana, 14. i 15. kolovoza svete mise održavat će se skoro svaki sat.

“Za vrijeme blagdanskih dana pažljivo slušajte upute Stožera civilne zaštite. Na ulazu u crkvu i klaustar obvezatno dezinficirajte ruke i, ako ostane mjera na snazi, nosite maskicu.

Držite se i onih mjera koje Crkva preporučuje: pričešćujte se samo na ruku, ne pružajte znak mira, pokušajte držati razmak dok idete ili čekate sv. pričest, za vrijeme mise budite s onima koji su iz vaše obitelji i vašeg okruženja, izbjegavajte druženja s nepoznatim osobama, a ako se ne osjećate dobro, ostanite kod kuće,” ističe se u priopćenju Franjevačkog samostana Gospe Sinjske,

Ovogodišnja proslava blagdana Velike Gospe slavi se pod motom “Gospe, budi nam spas.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.