Savjetnici predsjednika Lozančić i Miljenić predsjednika Milanovića na pressici prozvali ministra Banožića - Kanal 5

Savjetnici predsjednika Lozančić i Miljenić predsjednika Milanovića na pressici prozvali ministra Banožića

Savjetnici predsjednika RH Zorana Milanovića održala su najavljenu press konferenciju.

“Prisiljeni smo izaći van. Tema je odnos ministra Banožića prema vojsci. Sve je počelo umirovljenjem, iživljavajućim umirovljenjem brigadira Burčula, da bismo danas došli u situaciju da se zlostavljanje protegne na hrvatske vojnike”. Banožić je prije mjesec dana donio odluku da vojnici koji su potpora predsjedniku republike, njima se ne plaćaju dnevnice.”, izjavio je Miljenić. Savjetnik Lozančić je dodao kako se radi o aktivnim vojnicima.

“Neće dobiti dnevnice, to je nekorektno. To su redovne aktivnosti, polaganje vijenaca u Vukovaru, Škabrnji, oni su napravili svoj posao, obaveza je Ministarstva da se te dnevnice riješe”, dodao je. Lozančić je onda pročitao dio pisma koje je Hranj uputio vladi. “Ovo se ne smije tolerirati”, dodao je Lozančić.

“Prošlo je neko vrijeme, načelnik Glavnog stožera iskaže svoje mišljenje, a odgovora nema do dan-danas”, dodao je Lozančić.

“Ako se ne isplate dnevnice, predsjednik može ne ići i ne ispunjavati svoju funkciju ili ići”, dodao je Lozančić.

“Predsjednik će nastaviti raditi kao i do sada. Predsjednik će ići tamo gdje treba, a ministar, ne znam na temelju čega, misli da može ljudima koji su bili u Vukovaru uskratiti dnevnice. Ovo sve je napisao načelnik Glavnog stožera. On je taj koji daje zapovijedi, na temelju njega se daju putni nalozi, to tako funkcionira. Možda ministar smatra da on može biti načelnik Glavnog stožera. Nezamislivo je, ako je ikome zamislivo, da predsjednik nema pravo na tri osobe da ponesu vijenac, da za to treba tražiti dozvolu ministra, to je suprotno Ustavu, zakonu i logici”, rekao je Miljenić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.