Sanader medije optužio za javni linč, usporedio slučajeve ravnatelja Škaričića i vatrogasca Slavice - Kanal 5

Sanader medije optužio za javni linč, usporedio slučajeve ravnatelja Škaričića i vatrogasca Slavice

Politički tajnik HDZ-a ante Sanader, u društvu zastupnika Ante Bačića, održao je konferenciju za novinare, a povodom posjete Splitsko dalmatinskoj županiji i pressice predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Komentirajući Bernardića i njegove izjave, Ante Sanader se podsjetio na riječi Peđe Grbina koji je svojevremeno izjavio da je Bernardić “neuspjeli eksperiment”, ali i poruke Vojka Obersnela Bernardiću “krajnje je vrijeme da se probudiš i prestaneš sanjati.”

Nadalje, politički tajnik HDZ-a je mišljenja da je Vlada ostvarila rezultate zboj kojih zaslužuje povjerenje i glasove građana na predstojećim parlamentarnim izborima, od političke stabilnosti, kreditnog rejtinga, rješavanja slučaja Agrokor, brodogradilišta, sve do uspješnih rezultata u borbi s koronavirus epidemijom.

Upitan za komentar na to da izvještaji ministarstva zdravstva i ministarstva za socijalnu skrb i demografiju za situaciju u Domu za starije i nemoćne u Splitu nisu dostupni novinarima i javnosti, ali ni saborskom odboru za zdravstvo kao “najstrože čuvana državna tajna”, izjavio je; “Nisam u to upućen i nitko me nije izvijestio o tome, a vi kao novinar to tražite”.

Na pitanje bili da osobno je na mjestu ravnatelja Škaričića podnio ostavku, Sanader odgovara kako je to osobna stvar svakog pojedinca, on nema svoj osobni stav o tome i da se pokušava u situaciji pronači Pedra. Usporedio je slučaj ravnatelja Škaričića i zapovjednika vatrogasaca Slavicu za vrijeme vatrogasne tragedije na Kornatima.

Na Bernardićevo prozivanje za slučaj Škaričić, Sanader odgovara “Mi smo pibijedili sudove partije.” Sanader je izbjegao jasno odgovoriti i usporediti ostavku danu iz moralnih razloga ravnatelja dr. Julija Meštrovića zbog zamjene identiteta pacijenata, i nedavanja ostavke ravnatelja doma Ivana Škaričića radi smrti 18 štičenika.

Na novinarsko pitanje jeli vlasnik zemlje u blizini lokacije gradilišta gdje je predviđena izgradnja tunela Vučevica, Sanader je odgovorio potvrdno., ali tvrdi da je njegova parcela udaljena oko 150 do 200 metara od budućeg tunela i da nije predmet otkupa radi izgradnje tunela, a zemlju je kupio, kako kaže, 2007. ili 2008. godine.

Leave a Comment

Your email address will not be published.