Saborska oporba donijela zajedničke zaključke - Kanal 5

Saborska oporba donijela zajedničke zaključke

“Oporba se ujedinila, od lijeve do desne, i namjeravamo takvi i ostati dok ne potjeramo HDZ u ropotarnicu prošlosti”, rekla je Glasovac (SDP) nakon stanke.

Oporba je jednoglasno usvojila zajedničke zaključke. Radi se o pet zaključaka, u kojima, među ostalim, traže izvješća o prosječnim prodajnim cijenama plina iz 2020. i 2021. te postotke i iznose naplaćenih koncesija za crpljenje nafte i plina. Nakon toga je uslijedio aplauz oporbenih zastupnika. 

“Zaključujemo sjednicu uz najavu da se oporbena inicijativa koja je danas započela nastavlja i dalje, da ćemo, unatoč velikim i ozbiljnim razlikama koje među nama postoje, maksimalno respektirati i uvažavati jedni druge i uvažavati inicijative. Nećemo dozvoliti da ni jednog trenutka ova situacija u kojoj je cijela zemlja pređe preko toga da se zaboravi i da ova afera bude samo nešto u nizu. Mi se ovakvim kontinuitetom upravljanja Hrvatskom ne možemo miriti i to je jednoglasni zaključak svih nas”, rekao je Vidović (Socijaldemokrati) zaključivši sjednicu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.