HDZ SPLIT Tražit ćemo na gradskom vijeću raskidanje ugovora o pravu građenja s investitorom - Kanal 5

HDZ SPLIT Tražit ćemo na gradskom vijeću raskidanje ugovora o pravu građenja s investitorom

Splitska organizacija HDZ-a oglasila se priopćenjem za medije i izjavom svog predsjednika Tomislava Šute oko tematske gradske sjednice za projekt izgradnje Small Malla, kojega prenosimo;

“Rušenje pelegrinke još je jedna ružna epizoda u mandatu ove gradske vlasti koja je potresla veliki broj naših sugrađana. Međutim, ako je moguće izvući išta pozitivno iz ove priče to je fokus javnosti koji se ponovno vratio na projekt Small Malla o kojem nas očekuje tematska sjednica Gradskog vijeća u petak.

HDZ će inzistirati na odgovorima koje gradonačelnik i investitor duguju javnosti, a nažalost u materijalima koji su dostavljeni vijećnicima i dalje nedostaju neki od ključnih dokumenata.

Naš ključni zahtjev koji ćemo kao zaključak uputiti na Gradsko vijeće je raskidanje ugovora o pravu građenja s investitorom. Više je razloga za to, a glavni je da je izvorni ugovor star skoro 27 godina, a projekt ne da nije realiziran, nego skoro pa nije ni započet. Investitor nije ispunio svoje ugovorne obveze, stoga je jedino ispravno da se novim ugovorom iznova reguliraju odnosi i obveze između grada i investitora. 

To ne mora značiti da to neće biti isti investitor, samo pod uvjetima koji će zadovoljiti i javni interes, poput broja i cijene parking mjesta za stanovnike, uz transparentnost koja je ovaj put izostala.

Odgovornost za nastalu situaciju je na gradonačelniku koji se postavio kao lobist investitora, a ne gradonačelnik koji bi trebao skrbiti za javni interes. S druge strane, s pojedinim investitorima se obračunavao uz popratne prijetnje.

To je nažalost antipoduzetnička klima koju je kreirao gradonačelnik i to moramo promijeniti ako želimo u budućnosti postati grad atraktivan za ozbiljne investitore.”, navodi se u objavi HDZ-a Split.

Leave a Comment

Your email address will not be published.