RUSIJA NAPALA UKRAJINU Pokrenuta puna invazija na Ukrajinu - Kanal 5

RUSIJA NAPALA UKRAJINU Pokrenuta puna invazija na Ukrajinu

Rusija je nešto iza 4 ujutro po hrvatskom vremenu napala Ukrajinu, a sam napad ruski predsjednik Vladimir Putin objavio u izravnom TV obraćanju, te rekao kako Rusija “pokreće specijalnu vojnu operaciju” u Ukrajini.

Nakon toga diljem Ukrajine počele su odjekivati eksplozije.

Britanska veleposlanica u Ukrajini objavila je na Twiteru; “Počinje ničim izazvan napad na miroljubivu zemlju Ukrajinu nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin odobrio specijalnu vojnu operaciju u toj zemlji. Užasno”

CNN je objavio više mjesta na kojima su se u četvrtak rano u Ukrajini čule eksplozije, niz gradova u kojima su novinari i svjedoci čuli eksplozije, a eksplozije su se čule i istočno od ukrajinskoga glavnoga grada Kijeva iz smjera međunarodne zračne luke.

CNN-ova ekipa u Harkivujavila je za “stalan tok glasnih eksplozija. Eksplozije su se čule kod Kramatorska na istoku, zatim istočno od Mariupolja, kod Odese i kod Zaporižja.

Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu u punom razmjeru, poručio je ministar vanjskih poslova ukrajine Dmitro Kuleba na Twitteru.

Rusija je izvela raketne napade na vojne objekte diljem Ukrajine i da su se ruske trupe iskrcale u južnim lučkim gradovima Odesi i Mariupolju. Također je izvijestio osoblje i putnike koji evakuiraju kijevsku zračnu luku Borispilj.

“Putin je upravo pokrenuo potpunu invaziju na Ukrajinu. Mirni ukrajinski gradovi su pod udarima. Ovo je agresija. Ukrajina će se braniti i pobijedit će. Svijet može i mora zaustaviti Putina. Vrijeme je za djelovanje.”, rekao je Kuleba.

Ruska novinska agencija RIA javlja da Rusija gađa ukrajinsku vojnu infrastrukturu, protuzračnu obranu i zračne snage visoko preciznim oružjem i ne napada ukrajinske gradove.

Leave a Comment

Your email address will not be published.