Rijeka potopljena, u vodenoj bujici poginula jedna osoba - Kanal 5

Rijeka potopljena, u vodenoj bujici poginula jedna osoba

Rijeku je jučer zadesilo olujno nevrijeme te je uslijed velike količine kiše došlo do poplava i bujica vode koje su blokirale promet i poplavile više objekata.

Prilikom reguliranja prometa u središtu Rijeke, oko 21.10 sati između ulice Franje Račkog i područja Školjića, policijski su službenici u bujici vode uočili tijelo osobe koje se nalazilo ispod zaustavljenog osobnog vozila, a koje se zbog siline vode nije moglo kretati.

Pronađena muška osoba nije davala znakove života te je po pregledu liječnika Hitne medicinske pomoći nakon proglašenja smrti tijelo osobe prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci gdje će se utvrditi identitet i točan uzrok smrti, objavili su iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Dodaju da i dalje utvrđuju sve okolnosti ovog događaja.

Podsjetimo, sinoćnje obilno kišno nevrijeme je i poplavilo više objekata u središtu Rijeke, između kojih i šalter salu upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske. Poplavljene su i prostorije Rektorata Sveučilišta u Rijeci, zatim Prve riječke gimnazije, Građevinske tehničke škole, riječke Dječje kuće, nekoliko trgovina, ugostiteljskih objekata, ali i stanova na području Potoka te drugih ulica u središtu Rijeke.

Osim u Rijeci, neki poslovni objekti poput ljekarne i ugostiteljskih objekata poplavom su oštećeni i u Opatiji te u Lovranu, kao i u drugim dijelovima Riječkog prstena i PGŽ-a, a zatvorene su i mnoge županijske i lokalne prometnice.

Na terenu su, osim policijskih službenika, bile raspoložive sve snage ostalih žurnih službi, odnosno vatrogasci, djelatnici civilne zaštite i hitne medicinske pomoći, kao i drugi kojima je nadležnost postupanja u ovakvim situacijama.

Leave a Comment

Your email address will not be published.