RESTART koalicija zbog koronavirusa neće održavati predizborne skupove - Kanal 5

RESTART koalicija zbog koronavirusa neće održavati predizborne skupove

09.05.2020., Zagreb - U sjedistu SDP-a odrzano je predstavljanje nove Restart koalicije koju cine SDP, HSU, HSS, SNAGA i GLAS. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je kako su koaliciji su odlučili da zbog povećanih slučajeva zaraze koronavirusom više neće održavati predizborne skupove.

“SDP do kraja predizborne kampanje obustavlja dio predizbornih aktivnosti i više neće održavati skupove i druženja s članovima stranke i građanima na terenu”, rekao je Davor Bernardić.

Razlog je sve veći broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj i situacija s tim u vezi eskalira, to jedina moguća odluka SDP-a kao odgovorne stranke, izjavio je Bernardić.

“Nastavit će s konferencijama za novinare na otvorenom te komunikaciju s građanima putem društvenih mreža”, rekao je Bernardić.

A preporuka je članovima stranke i kandidatima na listama da, ako su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, svakako odu u samoizolaciju.

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a, prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, je u samoizolaciji i testiran je na koronavirus, nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem. Svi SDP-ovci iz druge izborne jedinice idu u samoizolaciju i prekidaju kampanju.

Leave a Comment

Your email address will not be published.