Regulacija prometa tijekom održavanja Adventa u Zagrebu - Kanal 5

Regulacija prometa tijekom održavanja Adventa u Zagrebu

U razdoblju od 27. studenog 2021. do 8. siječnja 2022. godine vrijeme opskrbe u pješačkoj zoni vozilima s posebnom dozvolom dozvoljeno je u vremenu od 0:00 do 10:00,  a u pješačkoj zoni u koju je ulazak zaštićen podiznim stupićima u Ulici Ivana Tkalčića, Ulici Pavla Radića i Ulici Ivana Dežmana opskrba je dozvoljena u vremenu od 6:00 do 10:00.

Nadalje, za potrebe cjelodnevne dostave u pješačku zonu za manifestaciju „Advent u Zagrebu 2021.“ određuju se dostavna mjesta:

a) na javnoj površini istočno od raskrižja (kružno raskrižje) Vlaška ulica – Ulica Pod zidom – Bakačeva ulica (početak pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Trg bana Josipa Jelačića),

b) na javnoj površini zapadno od raskrižja Vlaška ulica – Palmotićeva ulica (početak pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Ulica Augusta Cesarca – Europski trg),

c) na javnoj površini sjeverno od raskrižja Gajeva ulica – Ulica Nikole Tesle (početak pješačke zone – jedno dostavno mjesto za opskrbu lokacije Gajeva i Bogovićeva ulica), 

d) na sjevernoj prometnoj traci od završetka taksi stajališta u Masarykovoj ulici (Prolaz sestara Baković) do raskrižja s Preradovićevom ulicom te istočna prometna traka u Preradovićevoj ulici južno od raskrižja s Masarykovom ulicom (na obodu pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Bogovićeva ulica), 

e) na Trgu Katarine Zrinske (na obodu pješačke zone – više dostavnih mjesta za opskrbu lokacije Strossmayerovo šetalište). 

U razdoblju od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022. godine taksi stajalište u Vlaškoj ulici, na dijelu od raskrižja s Kurelčevom ulicom do Palmotićeve ulice, bit će izmješteno na istočnu stranu Kurelčeve ulice. 

Također, u razdoblju od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022. godine zabranjuje se ulaz i izlaz iz garaže Ban centra postojećom trasom Palmotićeva ulica – Vlaška ulica – Kurelčeva ulica i obrnuto te se ulaz i izlaz dozvoljava sljedećom trasom kretanja: Palmotićeva ulica – Jurišićeva ulica – Kurelčeva ulica, ulaz u garažu i natrag istom trasom kretanja.

Određuje se postava žardinjera u Kurelčevoj, ulici u Vlaškoj ulici – u zoni raskrižja s Palmotićevom ulicom, u Bakačevoj ulici kod raskrižja s kružnim tokom prometa, u Gajevoj ulici kod k.br. 9A i u ulici Dverce u zoni raskrižja s Katarininim trgom.

Leave a Comment

Your email address will not be published.