REFORMISTI Radimir Čačić podržava referendum o pobačaju, dosta je puzajuće talibanske okupacije! - Kanal 5

REFORMISTI Radimir Čačić podržava referendum o pobačaju, dosta je puzajuće talibanske okupacije!

“Ta agresivna manjina je očito ozbiljan segment glasačkog tijela HDZ-a i HDZ je taj koji to podnosi i trpi zbog tog dijela glasačkog tijela i tome se ne suprostavlja. Mi smo žrtve toga”, rekao je Čačić.

Predsjednik Narodne stranke reformisti, Radimir Čačić, gostovao je u programu N1 televizije, gdje je komentirao pravo na pobačaj i izmjenu zakona, a komentirao je izjave mađarskog premijera Viktora Orbana te ustvrdio kako ga ne treba podcjenjivati.

Na upit bi li podržao ljevicu i referendum o tome da pravo na pobačaj uđe u Ustav, kaže: “Apsolutno.”

“Mi ćemo se uključiti ako do toga dođe. Ustav to već danas garantira, samo se svjesno opstruira i ta ustavna norma se političkim aktivnostima i pritiscima derogira, pa rekao bih i poništava”, kazao je Čačić.

Komentira je i tko to točno pritišće i stopira.

“Agresivna manjina klerikalnih talibana. Ta agresivna manjina je očito ozbiljan segment glasačkog tijela HDZ-a i HDZ je taj koji to podnosi i trpi zbog tog dijela glasačkog tijela i tome se ne suprostavlja. Mi smo žrtve toga.”

Kaže da će podržati i uključiti se u referendum i da je dosta “puzajuće talibanske okupacije”. “Ne zanima nas što će Plenković kome zamjeriti, imamo komotnu poziciju.”

Osvrnuo se i na priziv savjesti pa naveo što bi ministar zdravstva trebao učiniti po tom pitanju.

“Ako mi plaćamo, a plaćamo, specijalizaciju ginekologa, najmanje što može učiniti ministar je dati nalog da nitko ne može za javni novac, novac građana RH, ići na specijalizaciju za ginekologiju da se sutra odbije raditi posao ginekologa”, rekao je Čačić.

Čačić kaže da je Ustavni sud bio jasan – da ne može biti zabrane pobačaja.

Leave a Comment

Your email address will not be published.