REFORMISTI / RADIMIR ČAČIĆ Afera Softver: Ovo je bio žuti karton, sljedeći je crveni - Kanal 5

REFORMISTI / RADIMIR ČAČIĆ Afera Softver: Ovo je bio žuti karton, sljedeći je crveni

Predsjednik Reformista Radimir Čačić za N1 televiziju komentirao je rezultate nadzora u DORH-u vezano uz aferu Softver, odnosno predmet bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Čačić je rekao da na posljednjem koalicijskom sastanku o cijelom slučaju “nije izrečena nijedna riječ”.

“Moj stav, a vjerujem da će takav biti i stav stranke, jest da nemamo razloga da tražimo smjenu, ali nemamo razloga ni da velimo da je sve okej jer nije. Bit ćemo suzdržani”, rekao je Čačić, dodajući da u toj priči “nema nevinih”.

“HDZ ni premijer sigurno nisu bili pretjerano sretni kad se otvorila priča sa Žalac, ali u tom kontekstu vjerujem i USKOK-u i DORH-u da nisu pod utjecajem vlasti i politike zaustavili tu priču prema Olafu, ali to što ja vjerujem ne znači da nema velike štetne posljedice i unutar zemlje, a da ne govorim o EK. Ovo je žuti karton, sljedeći će biti crveni pa će nas koštati par stotina milijuna eura”, kazao je.

Čačićev komentar za izmjene Zakona o zaštiti pučanstva je sljedeći;

“Priču su pokrenuli Bulj i Petrina, kasnije se nadogradilo još nekoliko njih pa se otvorila mogućnost za vrstu snowballa da se to razvije u potpuno nipodoštavanje pravnog sustava bilo kakvih normi. Nema zakona bez sanckija, to su rekli stari Rimljani, sve drugo su preporuke. Da, sanckije da”, poručio je Čačić i dodao da je to trebalo napraviti odmah.

O izjavama predsjednika Zorana Milanovića vezano za covid-potvrde;

“To može biti njegov stav, ali suprostavljati se zakonoskom okviru ne može. Može imati svoj stav, čuli ste ga, za cijepljenje je”, rekao je Čačić, dodajući da predsjednik ima imunitet. “Njega se ne može sankcionirati”, dodao je.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen koja je rekla da je vrijeme da se razmisli o obaveznom dijepljenju.

“Ja sam za, oduvijek. O tome sam puno puta govorio. Booster je već pravilo igre. Idemo prema lijeku, bit će izrazito skup. Priča o testiranju, ljudi ne znaju omjere cijena, testiranje je 10 puta skuplje od cijepljenja. Igramo se s milijardama, ovaj covid nas je koštao 40 milijardi”, poručio je Čačić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.