Ravnatelj HZZO-a LUCIAN VUKELIĆ ispričao se zbog seksističke izjave o ženama - Kanal 5

Ravnatelj HZZO-a LUCIAN VUKELIĆ ispričao se zbog seksističke izjave o ženama

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucian Vukelić je, gostujući u HRT-ovoj emisiji Otvoreno u srijedu navečer, u jednom je trenutku izjavio:

“Meni je drago da su žene u studiju, one puno više pričaju. Mi smo operativniji, muškarci.”

“U sinoćnjoj emisiji „Otvoreno“ na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

“Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava”, napisao je Vukelić u službenom priopćenju.

Uslijedile su brojne osude ovakve Vukelićeve izjave.

Politička savjetnica SDP-a Mirela Ahmetović, oglasila se na Twitteru kritizirajući Vukelićevu izjavu.

”Ravnatelj HZZO-a, sustava koji generira gubitke, izjavljuje kako su muškarci operativniji, dok žene više pričaju. Zato kao mačo-muškarac duguje novac sustavima koje vode žene. Bravo! Gdje ih HDZ samo nalazi?” upitala se Ahmetović.

Nekadašnja ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak oglasila se na Facebooku;

”Takva glupa primitivna stajališta često su više pravilo nego izuzetak na raznim upravljačkim razinama. Muškarci, koji su se junačili ovakvim glupim izjavama, prema mojem iskustvu, su poluobrazovani, međunarodno nepriznati i često članovi kojekakvih ‘muških’ društava ‘zmajeva’ te nemaju znanja niti smjelosti za argumentiranu raspravu”, izjavila je te dodala da se normalni i sposobni muškarci ne boje žena niti ih imaju potrebu omalovažavati.

Leave a Comment

Your email address will not be published.