Raspuštena zagrebačka organizacija SDP, ali i vukovarski SDP, a Peđa Grbin poručio "Nisam izagran da statiram" - Kanal 5

Raspuštena zagrebačka organizacija SDP, ali i vukovarski SDP, a Peđa Grbin poručio “Nisam izagran da statiram”

Predsjedništvo SDP-a Zagreb večeras nije održano jer je prije toga Predsjedništvo SDP-a na nacionalnoj razini raspustilo zagrebačku organizaciju stranke kojoj je na čelu bio Gordan Maras.

Peđa Grbin je izvijestio kako su predložili Glavnom odboru da se raspusti zagrebačka organizacija. Od članova Predsjedništva, 12 je bilo za, a tri člana su bila protiv, za povjerenika je postavljen predsjednik mjesnog odbora SDP-a Trešnjevke-jug Davor Terzić.

“Nažalost gradska organizacija SDP-a u Zagrebu ne funkcionira već duže vrijeme. To je javna tajna, ako tajnom to uopće možemo nazvati. Gradska organizacija SDP-a u Zagrebu prožeta je sukobima, nefunkcioniranjem, bila je i predmet rada ovog Predsjedništva zbog čega smo morali raspustiti tri mjesne organizacije na njenom području”, naglasio je Grbin.

Ranije danas, novinarima je prije održavanja sjednice Predsjedništva SDP-a Zagreba i sjednice Predsjedništva SDP-a, predsjednik zagrebačkog organizacije Gordan Maras objavio da odustaje od kandidature za gradonačelnika Zagreba.

Da su vodstvo SDP-a i predsjednik Peđa Grbin protiv Marasove kandidature se već neko vrijeme govorilo u dijelu medija. Vrh stranke želi da kandidat SDP-a na izborima za zagrebačkog gradonačelnika bude Joško Klisović.

“Nakon današnjih anonimnih napisa u medijima kako vodstvo SDP-a ne želi da budem kandidat za Zagreb rekao sam predsjedniku SDP-a da odustajem od te ambicije”, napisao je Maras na svom Facebook profilu.

Raspuštena je i vukovarska organizacija SDP zbog kandidature Željka Sabe za gradonačelnika Vukovara, kojega vrh stranke ne želi za kandidata jer je svojedobno osuđen zbog korupcijekad je pokušao podmititi gradsku vijećnicu.

Prijedlog o raspuštanju Predsjedništvo je donijelo s 10 glasova za, dva suzdržana, jedan protiv, a europarlamentarac Predrag Matić se izuzeo pri glasovanju o toj točki. Povjerenica za gradsku organizaciju u Vukovaru tako je postala i dosadašnja članica Predsjedništva i predsjednica Foruma mladih SDP-a Biljana Gaća.

“Kada sam izabran za predsjednika SDP-a, izabran sam da vodim politiku i da se bavim politikom, nisam izabran da statiram i ne razmišljam o činjenici da ako pustimo stvari da se odvijaju svojim tokom, i ako stojimo sa strane, SDP grada Zagreba guramo u izbornu katastrofu. To nisam mogao prihvatiti.”, izjavio je Grbin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.