Raspuštanje Sabora u ponedjeljak, parlamentarni izbori početkom ljeta - Kanal 5

Raspuštanje Sabora u ponedjeljak, parlamentarni izbori početkom ljeta

Sve sastavnice parlamentarne većine odlučile su da predložimo raspuštanje Sabora u ponedjeljak, 18. svibnja, izjavio je premijer Andrej Plenković nakon sastanka vladajuće koalicije na temu raspuštanja Sabora i datumu održavanja parlamentarnih izbora. 

Ustavni rok ostavlja predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću mogućnost da se izbori održe 21. lipnja, 28. lipnja, 5. srpnja ili 12. srpnja.

– Želimo, a osobito kao glavna stranka u ovoj koaliciji, nakon unutarstranačkih izbora i velikog povjerenja koje je dobilo novo vodstvo stranke, ići po novo povjerenje hrvatskih birača. To je naš cilj, smatramo da je ovaj trenutak primjeren, rekao je Plenković.

Izrazio je uvjerenje da će ponovno dobiti povjerenje građana, nakon izbora HDZ će razgovarati s partnerima s kojima su surađivali u ovom mandatu, od 2017.

– Suradnja je bila vrlo korektna, evo, svi su kolege danas baš iskreno zahvalili i na povjerenju i na postignućima. Ako ovi partneri budu izabrani i zažele surađivati s nama ponovno, formirati parlamentarnu većinu, mi ćemo biti spremni za to, rekao je Plenković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.