RADOVAN DOBRONIĆ DORH vjerojatno jest pod pritiskom - Kanal 5

RADOVAN DOBRONIĆ DORH vjerojatno jest pod pritiskom

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić u izjavi za medije je govorio o pritiscima na suce i DORH, te iznio svoj stav da se, kako je rekao, “malo pretjeruje s pričama o tome”.

“Onaj tko se ne da pritisnuti, ne može ga se pritisnuti samo tako. Prema tome, ja ne bih bio baš tako uvjeren da ti pritisci postoje. Stvar je uvijek u onome tko je na funkciji, jednostavno mora znati koje su mu dužnosti i odgovornosti. Ako se ne da pritisnuti, ne može ga se pritisnuti. Tu su stvari prilično individualne, tu je uvijek dosta bitno tko je na kojem mjestu.”

Dobronić je govorio i o DORH-u:

“Meni je teško komentirati zbivanja u Državnom odvjetništvu. Bi li oni trebali više odgovoriti u javnosti izjasniti se o tome pa da stvar prestane? Meni je teško reći što se tamo događa. DORH je po Ustavu samostalna kategorija, nemamo mi s njima svakodneve kontakte pa da ja znam što rade ili ne rade. Oni su u terminima procesnog prava na sudu procesni subjekt, većinom su tužitelji, koji put tuženik, tako da ja ne bih posebno komentirao stanje u DORH-u. Možda bi bilo najbolje da sami nešto kažu o tome pa bi prestala nagađanja. Ali da jesu pod pritiskom, vjerojatno jesu.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.